Comandă online, în Timisoara, mâncarea ta preferată, simplu şi comod. Livrare la domiciliu sau birou, meniul zilei

Login | Cont nou |

Casa Bunicii 1 Virgil Onitiu 3

Specific: Românesc, Meniul zilei

Tel. 0374 490 263

Recenzii (450)

Evaluare: 4.00 din 450 recenzii.
Comanda minima - Orar comenzi 10:30 - 21:30
Ridicare Personala
Livrare:
10.00 RON
Curier info
In zonele periferice si localitatile limitrofe, taxa de livrare este de 17 sau 27 RON, conform hartii de livrare.

Meniul Zilei

Meniul zilei Ciorba taraneasca de legume
Ciulama de pui cu ciuperci si smantana
Mamaliguta cu ardei si usturoi
Muraturi asortate din camara Bunicii

Se serveste incepand cu ora 12!

Meniu de Iarna

Mousse de castane şi ciocolată albă Nu-i nevoie de nicio descriere, toți nepoții au spus... Yummmy!
250g

Muşchiuleţ de porc cu castane Mușchiulețul îl umplem cu un amestec de castane coapte și mere, condimentate cu cimbrișor. Tăvălim în tigaie, apoi finisăm la cuptor și-ți servim cald cu sos de gorgonzola, sfeclă coaptă și cartof copt.
470g

Piept de raţă cu sos de castane şi piure de sfeclă roşie Pieptul de rață îl prăjim până i se face pielea crocantă, dar interiorul roze. Separat, pregătim un sos din castane și servim totul împreună cu piure de sfeclă roșie coaptă.
500g

Pomana Porcului E o gustare caldă pe care Bunica o gătea chiar in timpul tăierii porcului. Noi am pregătit o umplutură de caltaboș făcută în casă, pe care o servim în foaie de varză, și un gulaș secuiesc din bucățele fragede de ceafă și varză. Îți servim cu mămăligă și cartofi la cuptor.
500g

Rasol de viţel cu sos de rădăcinoase şi piure de cartofi Tragem rapid la tigaie carnea cu os și măduvioară, apoi o dăm multe ore la cuptor cu legume de toamnă, până obținem un sos delicios. Îți servim împreună cu piure de cartofi cremos, după rețeta Bunicii.
650g

Ridichi ca-n Bayern şi mezeluri de porc Ridichile tăiate în felii străvezii se prăjesc în untură cu sare și piper, ca într-o rețetă veche, din zona Bayern. Le servim împreună cu cârnați prăjiți în untură, jumări, tobă și sos de hrean.
350g

Platouri complexe

Platou CASA BUNICII - 2 persoane (900 g) Pui cu susan, muschi vita cu mere si visine, ceafa banateana, orez cu legume, cartofi banateni cu praz.

Gustări reci

Dă încins pă pita Salata vinete, fasole frecata, untura cu boia, pasta de jumari, ceapa rosie, telemea si masline.
500 g

Fasole frecata, cu prajeala de ceapa si boia (250 g) Batem fasolea pâna o facem pasta, apoi o servim rece cu o prajeala rosie facuta din ceapa si boia de ardei.

Platou cu felurite branzeturi Pecorino, gorgonzola, telemea, mozzarella, fructe confiate si miez de nuca.
250 g

Platou traditional ca la bunica (350 g) Pe un platou aranjam cârnat de casa, slana afumata, ceapa, brânzatelemea, paradaisa, ridichi, gaigana cu costita si vi-l servim.

Ridichi ca-n Bayern şi mezeluri de porc Ridichile tăiate în felii străvezii se prăjesc în untură cu sare și piper, ca într-o rețetă veche, din zona Bayern. Le servim împreună cu cârnați prăjiți în untură, jumări, tobă și sos de hrean.
350g

Salata Caesar cu piept de pui si crutoane 300g Salata o pregatim din salata verde, mere, ananas, piersici si ardei gras si o asezonam cu sos vinaigrette, Peste salata punem fasii din piept de pui trase la tigaie, crutoane de paine si parmezan ras.

Salata de vinete cu ardei copti si rosii proaspete (150/100 g) Salata de vinete si asa foarte gustoasa o îmbunatatim cu ardei copti dulci si marunt taiati. O servim cu rosii proaspete.

Gustari calde

Bulz Haiducesc (350/50g) Fierbem malaiul in lapte, adaugam branza de burduf. Gustosul amestec il aranjam in straturi alternand ceapa calita cu costita crocanta. Dam totul la cuptor cu un ou spart deasupra si il servim cu smantana.

Bundas Kenyer (150 g) Feliile proaspete de pâine le inmuiem în oua batute si le prajim pana se rumenesc.
Vi le recomandam cu spanac ca acasa!

Ciuperci umplute Umplem palarioarele cu un amestec de ciuperci tocate, ceapa, costita si verdeata. Apoi le punem un capac de cascaval si le trecem prin cuptor.
150 g

Pomana Porcului E o gustare caldă pe care Bunica o gătea chiar in timpul tăierii porcului. Noi am pregătit o umplutură de caltaboș făcută în casă, pe care o servim în foaie de varză, și un gulaș secuiesc din bucățele fragede de ceafă și varză. Îți servim cu mămăligă și cartofi la cuptor.
500g

Scoverzi cu carne de rata si sos gorgonzola (200/50 g) Tragem la tigaie un amestec din carne de rata, ceapa, cascaval si usturoi. Umplem clatitele, apoi le trecem prin faina, ou si pesmet dupa care le prajim scurt cât sa prinda o crusta. Vi le servim dumneavoastra cu un sos de brânza gorgonzola.

Spätzle

Spatzle cu carne tocata si sos de rosii (400 g) Se prepara un sos din carne tocata, sos de rosii, busuioc, usturoi, telina si morcovi. Acest sos îl adaugam la spatzle, le asezonam cu sare si piper proaspat macinat si vi-l servim dumnevostra.

Spatzle cu costita si smântâna (400 g) Prajim putin costita cu usturoiul proaspat sa primeasca aroma, apoi adaugam smântâna sa legam sosul si la urma adaugam spätzlele.
Vi-l servim fierbinte, presarat cu patrunjel verde proaspat tocat.

Spatzle cu hribi si salvie (400 g) Înabusim hribi de padure cu praz, usturoi si stingem cu vin alb. Apoi adaugam smântana, salvia proaspat tocata si spätzlele.

Spatzle cu trei feluri de branza (400 g) Brânza cu mucegai, parmezanul si mozzarella le topim cu putin unt, apoi adaugam smântâna sa legam sosul si la urma adaugam spatzlele. Vi-l servim fierbinte cu putin parmezan ras deasupra.

Spatzle vegetariene (400 g) Tragem la tigaie ciupercile, dovlecei zucchini, rosii cherry si prazul în putin ulei de masline, adaugam sos de rosii sa le înabusim si la urma adaugam busuioc, salvie, patrunjel verde proaspat tocat si spätzlele

Supe & Ciorbe

Ciorba de burta 300 ml

Ciorba de legume 300 ml

Gulas unguresc 300 ml

Zupa de rata cu galuste de gris 300 ml

Zupa de rata cu teitei de casa 300 ml

Pasăre

Betiv Portughez (200g) Pieptul de pui il insabusim in putin unt cu mirodenii, usturoi, stingem cu vin alb. La final flambam cu cognac si adaugam smantana dulce.

Deliciul ursului Pieptul de pui il umplem cu ficat de gasca si-l tragem la tigaie, apoi il servim cu un sos dulce-acrisor din fructe de padure.
Recomandam garnitura de orez cu hribi de padure.
180/50 g

Ficat de gasca cu mere si sos de visine Prajim ficatul de gasca pe putina sare de mare si il servim pe rondele caramelizate de mar, stropite cu cognac, alaturi de un sos acrisor de visine si cateva inele de ceapa crocante.
100/100/50 g

Frigarui de pui ca`n Basarabia (350 g) Pulpele dezosate le taiem în bucati potrivite si le marinam într-unamestec special pentru a deveni mai moi si mai aromate. Bucatile leînsiram apoi pe tepusa împreuna cu ardei gras, ceapa, dovlecei si prune.Vi le servim pe suportul nostru special din fier forjat împreuna cu douasosuri deosebite la alegerea dumneavoastra.
Include doua sosuri la alegere!

Papricas da pui cu smântâna si galusce da faina Un papricas traditional din Banat, cu aripioare delicioase, foi de dafin, cartofi, boia si galuste de faina facute de noi.
400g

Piept de pui cu sos de marar (200 g)

Piept de pui cu sos de visine Bucatile de piept de pui le asezonam cu sare si piper. Le brezam in tigaia incinsa, stingem cu supa de legume si adaugam sosul de visine   150/50g

Piept de pui la gratar

Piept de pui pane Facem un piept de pui pane si-l prajim pe gratar.
250g

Piept de pui pane

Piept de pui parizian

Piept de rata cu sos de fructe de padure Pieptul de rata mariant il prajim in tigaie suficient cat sa pastreze un miez roze, apoi il scaldam intr-un sos acrisor de fructe de padure. Vi-l servim impreuna cu piure de cartofi aromatizat cu rozmarin proaspat.
160/180/70 g

Piept de raţă cu sos de castane şi piure de sfeclă roşie Pieptul de rață îl prăjim până i se face pielea crocantă, dar interiorul roze. Separat, pregătim un sos din castane și servim totul împreună cu piure de sfeclă roșie coaptă.
500g

Platou CASA BUNICII - 2 persoane (900 g) Pui cu susan, muschi vita cu mere si visine, ceafa banateana, orez cu legume, cartofi banateni cu praz.

Pulpa de rata la cuptor cu varza calita si spatzle (150/200/50 g) Pulpa de rata se marineaza în ulei de masline, salvie, rozmarin, sare si piper. Se confiaza în untura de rata. Apoi se serveste pe un pat de varza calita si spatzle.

Porc

Ceafa banateana (220 g) Pentru ca nu putem sa renuntam la ceafa am îmbunatatit-o cu o marinata de usturoi, pasta de ardei si mustar. Apoi tragem la tigaie ciuperci, ceapa si bacon, punem totul peste bucata de carne prajita la gratar, acoperim cu mozzarella rasa si o punem la gratinat.

Ceafa la tigaie cu usturoi 180 g

Ciolan la cuptor Ciolanul curatat de grasime si soric il marinam cu rozmarin apoi il dam la cuptor sa se rumeneasca. Vi-l servim dumneavoastra cu trei garnituri LA ALEGERE:
* Iahnie de fasole si muraturi/varza calita
* Cartofi cu rozmarin si ardei iute
* Varza calita cu spetzle si ardei iute

Coaste de porc Casa bunicii Coastele de porc le marinam intr-un bait secret, cel putin 24 de ore. Carnea bine patrunsa de arome o ungem cu marinata si o rumenim in cuptor. Va recomandam ketchup-ul de casa
* Include un sos LA ALEGERE *
350/50g

Cotlet cu sos de hribi Tragem cotletul la tigaie, il stingem cu vin alb si supa, adaugam hribi, praz, usturoi, smantana si le mai dam la clocot.
140/50 g

Muşchiuleţ de porc cu castane Mușchiulețul îl umplem cu un amestec de castane coapte și mere, condimentate cu cimbrișor. Tăvălim în tigaie, apoi finisăm la cuptor și-ți servim cald cu sos de gorgonzola, sfeclă coaptă și cartof copt.
470g

Platou CASA BUNICII - 2 persoane (900 g) Pui cu susan, muschi vita cu mere si visine, ceafa banateana, orez cu legume, cartofi banateni cu praz.

Tochitura dacica (250 g) Bucatile de ceafa si muschiuletul de porc le amestecam cu costita, ciuperci si putina vita. Le servim cu sos brun îmbunatatit cu ceapa, vin si usturoi. Asezonam cu sare si piper.

Vită

Antricot aged prussiana la gratar antricotul de vita Aged Prusiana, maturat 21 de zile, il prajim pe gratarul incins si vi-l servim pe un vas de fonta ca sa-i pastreze temperatura
350g

Muschi de vita cu mere si ghimbir Muschiul de vita il prajim pe gratar. Merele le caramelizam la care adaugam ghimbir ras, lamaie si smantana.
140/90 g

Muschi de vita cu sos de piper Muschiul fraged de vita il preparam cu un delicios sos brun si mustar, adaugand boabe de piper verde marinat.
140/70 g

Muschi de vita la gratar 140 g

Platou CASA BUNICII - 2 persoane (900 g) Pui cu susan, muschi vita cu mere si visine, ceafa banateana, orez cu legume, cartofi banateni cu praz.

Rasol de viţel cu sos de rădăcinoase şi piure de cartofi Tragem rapid la tigaie carnea cu os și măduvioară, apoi o dăm multe ore la cuptor cu legume de toamnă, până obținem un sos delicios. Îți servim împreună cu piure de cartofi cremos, după rețeta Bunicii.
650g

Snitzel vienez din carne de vitel (180 g) Pulpa frageda de vitel o batem pâna se întinde uniform, o trecem prin faina, ou si pesmet auriu si o prajim rapid. Va recomandam sa o savurati alaturi de o garnitura traditionala de spatzle cu ceapa si boia de ardei.

Pește

Pastrav la gratar cu mamaliguta si mujdei (200/200/50 g) Pastravul întreg îl asezonam cu sare si piper si îl prajim pe gratar. Apoi vi-l servim cu mamaliguta si mujdei de usturoi.

Saramură de crap 150/80/50 g

Somon in crusta de verdeturi cu fasole verde sote cu bacon si sos de vin Fileul de somon marinat il brezam la tigaie si-i dam o crusta de pesmet panko aromat cu mirodenii, apoi il dam la cuptor. Vi-l servim cu o garnitura de fasole verde sote cu bacon, rosii cherry si un sos de vin alb.
200/200/50 g

Garnituri

Broccoli sote cu usturoi si parmezan 200g

Cartofi banateni cu praz (250 g)

Cartofi cu rozmarin (200 g)

Cartofi in crusta de sare cu crema de mustar si ceapa verde (300/50 g)

Iahnie de fasole (200 g)

Legume la gratar (300 g)

Orez cu hribi de padure (250 g)

Piure de cartofi

Salate

Salata asortata Varza alba, varza rosie, salata verde, rosii, castraveti, ardei gras, ceapa rosie, sos vinegret. 200/50g

Salata de ardei copti cu rosii(150/50 g)

Salata de muraturi asortate (200 g)

Salata de varza (200 g)

Salata verde ca la Bunica Frunzele de salata framântate putin cu sare sunt drese cu un amestec de apa, ulei, otet, zahar si usturoi. 150/50g

Dulciuri de casă

Clatite cu ciocolata

Clatite cu dulceata

Gomboți cu prune (220 g) Învelim prunele întregi în aluat de cartofi, fierbem bine apoi le tavalim prin pesmet dulce. 

Mere-n pijama (200 g) Merele proaspete le taiem felii si le amestecam cu aluatul de scoverzi. Le frigem în tigaie pâna se rumenesc apoi vi le servim pudrate cu zahar prau si zimet (scortisoara).

Mousse de castane şi ciocolată albă Nu-i nevoie de nicio descriere, toți nepoții au spus... Yummmy!
250g

Papanasi (150/30/70 g) Din brânza dulce facem un aluat care-l prajim si vi-l servim cu dulceata facuta în casa si sos de vanilie.

Scoverzi cu branza dulce si stafide, la cuptor Umplem clatitele cu o pasta de branza dulce, stafide fierte in rom. Invelim cu o crema de ou si smantana si dam totul la cuptor.
220 g

Spuma de ciocolata cu visine (120 g) Facem din ciocolata o spuma delicioasa si o servim cu câteva visine acrisoare.

Sosuri pentru frigarui

Sos Barbeque Sosul Barbeque este un sos facut în Casa Bunicii dupa reteta secreta a bucatarului sef.
50g

Sos de mustar O varianta mult imbunatatita a mustarului de la festivalul berii
50g

Sos seara romantica Sos de usturoi, potrivit inaintea unei intalniri romantice la birou sau la serviciu! 50g

Sos sinucidere Sos iute pe baza de chilli. Ganditi-va de doua ori inainte sa-l comandati!
50g

Comanda mea

Cosul meu (0) Pasul urmator