Comandă online mâncarea ta preferată, simplu şi comod

Lampredotto

Lampredotto – Experiența clasică din Toscana

10-Oct-2018, autor: Iasmina

Astăzi călătorim. Avem o destinație prestabilită și o locație de vis: Toscana. Deși toată Italia este de vis, în ciuda stereotipurilor pe care ni le-am format, oamenii, peisajele și mai ales mâncarea este fabuloasă. Mai mult, astăzi vom călători către tărâmurile culinare ale minunatului oraș.

Astfel, dacă ai ajuns în Italia și te-ai plimbat pe străzile din Toscana, cu siguranță ai observat că pe stradă se găsesc diverse gustări specifice locului. Cele mai frecvent întâlnite sunt Trippa alla fiorentina și Lampredotto. Ambele conțin trippa, care înseamnă burtă de vită. Ele se servesc de obicei cu un pahar de vin roșu sau cu bere.

Ce este Lampredotto?

Lampredotto este o rețetă veche de peste 200 de ani din Toscana – Florența. Nu e de mirare că acest preparat a rezistat secolelor, deoarece este un preparat gustos și aromat. Pentru preparare se alege partea închisă la culoare a burții de vită, care este mai fragedă și fără perișori. Această carne fragedă și suculentă se așează pe partea de jos a chiflei.

Deasupra se toarnă un sos verde ce conține anșoa, capere, pătrunjel și diverse alte condimente alese în funcție de preferințele bucătarului. Capacul chiflei este îmbibat cu zeama în care a fiert burta înainte de a se așeza peste sos. Pâinea aleasă pentru acest tip de mâncare este specific toscană iar în general se folosește ciabatta.

Vara aceasta a fost prea scurtă și nu ai ajuns în Toscana?

În acest caz nu trebuie să-ți faci griji pentru că faimosul preparat vine chiar la tine acasă. Cum? Simplu, în Timișoara ai ocazia să servești acest renumit Lampredotto, pregătit de cei de la Bistro Gourmet Boutique. Îl poți servi direct în incinta localului sau îți dorești atmosfera unică a orașului Toscana prin preparatul său deosebit, noi ți-l putem livra acolo unde dorești.

Dar cum a ajuns totuși acest preparat tocmai în Timișoara? Ei bine, renumitul Chef Georgeo Andrei este cel care a adus această rețetă în România. El prepară stomacul de vită moale, suculent în ciabatta proaspătă cu crusta prăjită. Savoarea și gustul deosebit al preparatului se simte mai intens cu o băutură bună pe lângă.

Sperăm că ți-am stârnit curiozitatea și vei încerca și tu cât mai curând acest preparat. Pe noi ne-a făcut curioși și am vrut să aflăm ce l-a făcut să reziste timp de sute de ani. După ce l-am încercat am înțeles de ce Lampredotto este încă preferatul italienilor și a turiștilor ce ajung să îl guste. Și tu îl poți încerca chiar acum întrând pe pagină și comandându-l. Așteptăm să împărtășești experiența ta cu noi!

(Vazut de 20 ori, 1 vizite azi)
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone