Comandă online mâncarea ta preferată, simplu şi comod

Rețeta de weekend – Somon la grătar cu cartofi dulci

12-May-2017, autor: Ramona

Rețeta de weekend

Somon la grătar cu cartofi dulci

Somon la gratar cu cartofi dulci

Salutare!

Azi v-am pregătit o rețetă gustoasă, în care vedetele sunt somonul și cartofii dulci. 🙂

Să pregătim ingredientele:

  • 500-600 grame de somon file
  • 2 cartofi dulci, mai mari
  • sare
  • piper
  • 1 linguriță de miere
  • 1 linguriță muștar boabe
  • zeama unei lime pentru marinarea somonului
  1. Pentru asezonarea cartofilor folosim: sare, piper, 1 linguriță de scorțișoară, 1 linguriță de boia iute și o lingură de ulei de măsline. Așezăm într-o tavă hârtie de copt, pe care punem cartofii tăiați cubulețe și îi acoperim cu sosul. Îi dăm la cuptor cca. 25-30 de minute, la 180 de grade. După ce se rumenesc puțin îi întoarceți și pe partea cealaltă să se rumenească uniform.
  2. Pentru asezonarea somonului: sare și piper după gust, se omogenizează mierea cu sucul de lime și boabele de muștar, apoi se unge somonul cu amestecul rezultat. Să păstrați puțin sos pentru mai târziu.
  3. Lăsați somonul la frigider cca. 45-50 de minute să se pătrundă cu sosul.
  4. Încingeți bine grătarul.
  5. Așezați somonul pe partea cu pielea, lăsați-l 3-4 minute, apoi îl întoarceți pe cealaltă parte, tot pentru 3-4 minute.
  6. După ce luați somonul de pe grătar, folosiți sosul pe care l-ați păstrat și pensulați somonul.

Asta este tot! 😀

Îți doresc poftă bună și un weekend minunat!

 

Nu uita! Dacă nu ai timp să gătești tu somonul, eucemananc.ro te salvează!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone