Comandă online mâncarea ta preferată, simplu şi comod

Desertul de weekend

21-Apr-2017, autor: Ramona

Panna Cotta cu rodii – Desertul de weekend

Iată o rețetă delicioasă cu care să-i îndulcești pe cei dragi în acest weekend.

Desert Panna Cotta

Pregătim ingredientele:

  • 1/2 smântână pentru frișcă
  • sucul și coaja rasă de la 1 portocală
  • 1 linguriță de zahăr pudră
  • 1/2 linguriță extract de vanilie
  • 1/2 cană lapte
  • 1 linguriță gelatină pudră
  • 1/2 cană suc de rodie
  • 1 pachet de gelatină
  • 1 rodie, semințe pentru ornare

Să ne apucăm de prăjiturit. 🙂

  1. Într-o tigaie punem smântâna pentru frișcă și sucul de portocală și dăm la foc mediu. Adăugăm zahărul și lăsăm până fierbe, după care adaugăm vanilia.
  2. Luăm un vas mic în care adăugăm laptele și praful de gelatină în ploaie. Amestecăm 5 minute.
  3. Laptele și gelatina le adăugăm în crema obținută la pasul 1 și le amestecăm până obținem o compoziție omogenă.
  4. Împărțim crema și o așezăm în mai multe pahare. Le punem la frigider pentru aproximativ 2 ore până se întărește crema.
  5. În acest timp luăm un bol și amestecăm pachetul de gelatină cu sucul de rodii și lăsăm la dizolvat timp de 5 minute. Amestecul rezultat îl punem într-o tigaie, adăugăm zahăr și lăsăm pe foc până fierbe.
  6. După ce se răcește ultimul amestec, îl adăugăm peste crema întărită din frigider și lăsăm la rece până se întărește toată compoziția.
  7. Se ornează cu semințe de rodii și desertul nostru este gata.

Vă dorim un weekend minunat și delicios!

Nu uita că pe eucemananc.ro găsești și deserturi delicioase, asta dacă nu ai timp să le pregătești tu. 🙂

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone