Comandă online mâncarea ta preferată, simplu şi comod

DSCN1970

Tort de portocale

30-Dec-2015, autor: Liana Toma

Ingrediente:

6 oua,
1 varf cutit sare,
350g faina,
300ml frisca lichida,
1 portocala,
500g branza de vaci,
1 lingura esenta de portocala,
1 cana de zahar,
1 coaja rasa de la o portocala,
100 ml suc natural de portocale,
2 plicuri intaritor de frisca,
coaja confiata de la trei portocale.

Blatul:

Bati albusurile spuma tare cu un praf de sare si zaharul. Adaugi galbenusurile treptat, coaja si sucul de la portocala
si la final incorporezi faina amestecata cu praful de copt.

Torni aluatul intr-o tava rotunda de tort tapetata cu hartie de copt si o introduci la cuptor la foc mic pentru 30-40 de minute.
Il lasi sa se raceasca in tava, apoi il tai o singura data pe orizontala rezultand doua blaturi. Insiropezi cu suc de portocale.

Cureti portocala de coaja, cureti feliile de pielite si le tai cubulete. Bati frisca lichida cu intaritorul de frisca, adaugi branza scursa bine, esenta si omogenizezi.

Torni crema peste blatul pe care ai pus cubuletele de portocala si nivelezi., acoperi cu celalalt blat si imbraci tortul in crema. Dai la rece.

Cu forme mici de inox pentru fursecuri am decupat coaja a trei portocale,
am taiat partea alba, am pus cojile in apa cat sa le acopere, am lasat sa fiarba, am aruncat apa. Le-am pus din nou la fiert cu alta apa si zahar si le-am lasat pana a scazut apa. Apoi am luat cojile si le-am lasat la scurs si uscat pe hartie de copt.
Nu mi-a ramas decat sa pun cojile in forma de inimioara, steluta, luna si floare pe tort, am mai presarat si cateva bombonele albe si portocalii si gata tortul.

Mai multe poze aici.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Tags: , ,