Comandă online mâncarea ta preferată, simplu şi comod

Picture 1819_Fotor

Tort cu cremă mascarpone și krantz

29-Dec-2015, autor: Liana Toma

Ingrediente pentru blat:

8 oua,
10 linguri de zahar pudra,
15 linguri nuca macinata,
o lingurita coaja de lamaie/portocala,
un plic zahar vanilat,
4 linguri de faina,
sare.

Se separa ouale. Galbenusurile se freaca cu un praf de sare, iar abusurile se bat spuma, se adauga zaharul in ploaie si se bat bine. Se toarna crema de galbenusuri, coaja de portocala si vanilia. La final se pune nuca macinata si faina cernuta. Se amesteca usor ca sa nu se lase.
Compozitia de blat se toarna in forma rotunda tapetata cu hartie de copt, se intinde uniform si se introduce in cuptorul preincalzit.
Dupa ce se raceste se taie in doua, rezultand trei blaturi subtiri.

Ingrediente pentru crema:

3 oua,
200g zahar,
200 ml frisca,
250g mascarpone,
2 pliculete de gelatina.

Se freaca mascarpone cu doua linguri de frisca lichida si se adauga treptat peste restul de frisca batuta. Se amesteca ouale cu zaharul si se pun pe baie de aburi, amestecand continuu pana se ingroasa. Se pune gelatina la inmuiat conform instructiunilor de pe ambalaj si cand e gata se adauga in crema de oua. Compozitia astfel obtinuta se lasa sa se raceasca putin, apoi se adauga amestecand continuu in crema de mascarpone.
Crema astfel obtinuta se imparte in trei si se umplu blaturile de tort, imbracand tot tortul in crema.

Ingrediente pentru krantz:

200g zahar,
200g nuca macinata.

Ingrediente pentru decor:

migdale,
alune depadure,
fistic,
nuca.

Se caramelizeaza zaharul, se adauga nuca macinata si se toarna fierbinte pe un platou de plastic uns cu ulei. Dupa ce s-a intarit si racit, se acopera cu o folie alimentara, ca sa nu se imprastie caramelul prin toata bucataria sau chiar sa va raneasca, Doamne fereste! 😉 si se zdrobeste cu ciocanul de batut carnea. Krantzul astfel format se raspandeste pe toata suprafata tortului, acoperit deja cu samburii de migdale, alune de padure, fistic si nuca.

Mai multe poze aici.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Tags: , ,