Comandă online mâncarea ta preferată, simplu şi comod

Picture 2009

Arici din aluat de biscuiți

18-Dec-2015, autor: Liana Toma

Timp de preparare: aproximativ 40′
O bucata contine cca 170 de calorii

Ingrediente pentru cca 15 de buc.

100g migdale macinate,
100g biscuiti de cacao pisati,
70g zahar pudra,
80g margarina Unirea,
3 linguri de cacao.

Pentru ornat:

20g margarina Unirea,
50g ciocolata amaruie,
20g migdale taiate bastonase,
2-3 linguri “furnici” de ciocolata.

Mod de preparare:

Se amesteca bine migdalele macinate, biscuitii, zaharul, cacao si margarina, pana se obtine un aluat uniform. Eu cred ca am mai adaugat si o lingura de lapte cald. Eu am folosit fulgi de migdale si la framantat toti s-au macinat, asa ca nu m-am obosit sa-i macin dinainte. Se lasa la rece timp de 40 de minute.

Se formeaza apoi din aluatul racit niste bombite tuguiate la un capat, care vor fi botul ariciului.
Se topeste pe baie de aburi margarina cu ciocolata, se amesteca bine si se ung aricii cu aceasta compoziție. Pe jumatate din arici se presara repede “furnicile” de ciocolata, pana nu se usuca glazura.

In ceilalti arici ramasi se infing bastonasele de migdale si se dau la rece toti aricii maxim 30′.

Mai multe poze aici.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Tags: , ,