Comandă online mâncarea ta preferată, simplu şi comod

DSC_5481.JPGref

Supă cremă de linte roșie cu infuzie de mentă

16-Dec-2015, autor: Liana Toma

Ingrediente:

o cana de linte rosie(200g),
1 ceapa,
un cartof,
un morcov,
1 ardei gras verde/rosu,
2 linguri pasta de tomate,
2 rosii decojite,
1/2 lingurita chimen Kotanyi,
1/2 lingurita Chili Pul Biber Kotanyi,
1 plic menta verde Kotanyi,
sare si piper din rasnitele Kotanyi.

Mod de preparare:

Lintea rosie se lasa seara intr-o oala cu apa rece. A doua zi se arunca apa, se pune apa rece si se da la fiert. Cand boabele se desfac, inseamna ca sunt fierte si se arunca apa, iar lintea se lasa la scurs.
Legumele se toaca marunt, in afara de cartof, -eu le dau la robot – si intr-o oala de 3 litri se pun trei linguri de ulei de floarea soarelui si cand acesta e cald, se adauga legumele tocate. Se lasa sa se distuie.
Se adauga chimenul, apoi chili pul biber, adica ardei iuti uscati si maruntiti.

Se adauga lintea scursa si cartoful taiat cuburi si se completeaza cu apa calda.
Rosia decojita si pasta de rosii se pun dupa ce supa da un clocot.
Asa arata lintea fiarta. Nu mai e atat de portocalie. Asezonati cu sare si piper, apoi luati-o de pe foc.

Introduceti blenderul de mana in supa si tocati cartofii si lintea. E la fel ca fasolea si are gust de fasole, dar nu atat de pronuntat.

Infuzia de menta

Un plic cu menta verde de la Kotanyi are 9 g. Asadar, rasturnati tot plicul in 9 ml de apa rece si puneti-o la fiert. Dupa primul clocot, stingeti focul si acoperiti. Strecurati infuzia, puneti-o intr-un bol impreuna cu o lingura de ulei de masline. Amestecati.
Din cateva felii de paine faceti crutoane. Taiati-le cuburi si trageti-le intr-o tigaie cu putin ulei de masline.

Serviti supa fierbinte in boluri in care ati picurat o lingura din infuzia de menta cu ulei de masline. Presarati putina menta, cateva seminte de chimen, putin chili si serviti cu crutoane.

Mai multe poze aici.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Tags: , , ,