Comandă online mâncarea ta preferată, simplu şi comod

Picture 2753

Supă cremă de țelină

8-Dec-2015, autor: Liana Toma

Portii: 4-6
Preparare: 30′
Fierbere: 60′

Ingrediente:

o telina,
un cartof,
o ceapa,
un dovlecel,
2 radacini de pastarnac,
1 radacina de patrunjel,
ulei de masline,
ardei capia rosu,
ardei gras verde,
crutoane cu usturoi,
piper,
sare.

Preparare:

Se curata radacinoasele, se spala si se pun sa fiarba intregi sau taiate pe jumatate, in 2 l de apa cu sare si 1-2 linguri de ulei de floarea-soarelui- eu nu am pus.
Se verifica daca au fiert legumele, iar daca au fiert, se scot in sita, se lasa sa se raceasca putin si se paseaza cu blenderul…de mana. Ceapa se arunca.
Crema obtinuta se subtiaza cu zeama in care au fiert legumele si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
Supa-crema se lasa sa mai dea in cateva clocote si apoi se ia de pe foc.

Se serveste cu crutoane aromate cu usturoi si se orneaza cu ulei de masline, ardei rosu si verde.

Mai multe poze aici.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Tags: , ,