Comandă online mâncarea ta preferată, simplu şi comod

DSC_1268

Fursecuri de post cu scorțișoară și fistic

3-Dec-2015, autor: Liana Toma

Preparare: 20′
Coacere: 60′ (30′ o tava)

Ingrediente:

250g faina,
125g zahar pudra,
1 lingurita rasa praf de copt,
100ml ulei/margarina lichida Unirea,
coaja unei lamai,
o lingurita de scortisoara bio Kotanyi,
2 linguri de miere,
50g fistic.

Mod de preparare:

Se amesteca faina cernuta cu praful de copt, zaharul pudra, scortisoara bio si coaja de lamaie-eu am avut coaja de lamaie rasa cu zahar. Apoi, se adauga uleiul sau margarina lichida 100% vegetala de la Unirea.

Se amesteca bine si se rup cu mana sau se iau cu lingura din aluat mici bucati care se pun in tava de copt tapetata cu hartie de copt. Eu am facut bile, de forma unei nuci, pe care le-am aplatizat usor. Ies cu crapaturi, sa stiti, dar nu se rup.

Se dau la cuptor pentru 30 de minute, la 160 de grade C , se lasa sa se racoreasca si se scot pe un gratar.
Se torna putina miere peste fiecare fursec, se presara fistic-crud si tras putin la tigaie, racit – si se servesc.

Se poate inlocui fisticul cu nuca, migdale s.a.

Pofta bună și post usor!!

Mai multe poze aici.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Tags: , , ,