Comandă online mâncarea ta preferată, simplu şi comod

Tartă cu dulceață de vișine și nucă

28-Nov-2015, autor: Liana Toma

603848_804434919639678_2505789741537551030_n O tartă dulce și savuroasă, de post.

Ingrediente:

1 borcan cu dulceata de visine,
100g miere,
200g faina,
125g margarina,
50g zahar pudra,
200g nuci,
1 lingura cu cacao,
1 varf de praf de nucsoara,
sare.

Mod de preparare:

Se freaca mierea cu zaharul si cu margarina moale.
Adauga nucile macinate-100g si faina proaspat cernuta si amestecata cu praful de cacao si nucsoara.

Framanta toate aceste ingrediente. Acopera aluatul si lasa-l sa se odihneasca aproximativ o ora. Eu l-am pus la frigider.
Intinde din trei sferturi de aluat o foaie si aseaz-o intr-o forma de tarta neunsa, apoi presara nuca macinata – 100g
apoi rastoarna dulceata de visine-mi-au trebuit aproape doua borcane.
Intinde si aluatul ramas si taie-l fasii late de 1 cm, pe care asaza-le deasupra tartei.
Ei, pe mine m-a lovit imaginatia si am zis sa fac tot visine.. .cate doua si cu frunzulita… nu au iesit prea grozave, ca nu le-am taiat dupa sablon, ci direct cu un cutitas…
Coace la foc potrivit, 40-45 de minute.
Cea mai savuroasa tarta de post pe care am preparat-o… si mancat-o 😉
Merge de minune cu un ceai de fructe.
Si pentru ca mi-a mai ramas putin aluat, am facut niste bascute umplute tot cu dulceata de visine.

Mai multe poze aici.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Tags: , ,