Comandă online mâncarea ta preferată, simplu şi comod

Păstrăv în crustă de sare

Păstrăv în crustă de sare

25-Nov-2015, autor: Liana Toma

Suntem în postul Crăciunului, iar în fiecare sâmbătă și duminică e dezlegare la pește. Vă propun această rețetă simplă și inedită.

Ingrediente:

4 pastravi congelati Ocean Fish,
2 kg de sare de mare.

Pentru umplutura:
1/2 lingurita cimbru maruntit Kotanyi,
1/2lingurita rozmarin,
1/2 lingurita patrunjel bio Kotanyi,
5 linguri ulei de masline extravirgin,
4-5 fire de civeta/ceapa verde,
2 fire de marar,
1/2 lingurita piper rosu,
1 lamaie,
sare.

Mod de preparare:

Pastravul congelat de la Ocean Fish e gata eviscerat. Intr-o punga sunt patru pastravi.
Se lasa peste noapte la decongelat in frigider, apoi a doua zi se curata de solzi, se spala si tamponeaza cu prosoape absorbante.
Sarea se pune int-un vas si se amesteca cu putina apa, dar nu trebuie ca sarea sa fie foarte umeda.
In tava de ceramica Delimano am pus un strat de sare, am asezat pastravii si i-am umplut cu ierburile aromatice.

Umplutura:
Curata frunzulitele de cimbru si de rozmarin de pe crengute si pune-le pe un fund de lemn, impreuna cu patrunjelul, civeta sau ceapa verde si mararul, apoi toaca-le marunt pe toate. Eu am avut doar ceapa verde si marar proaspat, in rest am folosit condimente uscate de la Kotanyi. Pune ierburile tocate intr-un vas, adauga zeama de lamaie, piperul rosu, uleiul de masline extravirgin, un praf de sare.Bate totul cu un tel micut sau furculita pana obtii un sos omogen. Apoi umple pestii cu acesta compozitie.

Acoperim cu sare in intregime.

Introducem pestele la cuptor pentru 20 minute la o temperatura de 210 grade. Dupa 20 de minute crusta de sare prinde o culoare galbuie, semn ca e gata de scos. Lasati sa se raceasca, apoi spargeţi crusta şi înlăturaţi sarea. Inlăturaţi si pielea pastravilor, cu excepţia cozii.
Peştele gătit în acest fel este foarte bun cu garnituri simple precum salatele, dovleceii sau cartofii natur

Am ales cartofii natur peste care am turnat putin iaurt cu patrunjel.
Pentru ca pastravii se mananca cu mana, deoarece au multe oase, se pune alaturi un bol cu apa cu cateva felii de lamaie in care puteti sa va spalati pe degete.

Mai multe poze aici.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Tags: , ,