Comandă online mâncarea ta preferată, simplu şi comod

Carpaccio de castraveți

Carpaccio de castraveți

18-Nov-2015, autor: Liana Toma

Portii: 2
Preparare: 15′

Ingrediente:

1 castravete Fabio,
3 linguri ulei de masline extravirgin,
2 linguri mustar,
2 linguri otet de vin alb,
sare,
1/2 lingurita zahar,
boabe de piper roz,
2 linguri arahide prajite.

Mod de preparare:

Se spala bine castravetele sub jet de apa rece si se taie apoi rondele foarte subtiri, cu un cutit cu lama subtire si bine ascutita.

Separat, intr-un bol, se toarna uleiul de masline si se se inglobeaza mustarul, otetul – eu am avut otet de mere si vin -, zaharul si sarea, batand usor cu telul sau cu furculita, pana ce se obtine un sos omogen. Am adaugat si doua linguri de lapte, pentru a-l mai subtia putin. Cei care tin post, pot adauga doua linguri de apa.
Se aranjeaza pe doua farfurii feliile de castravete, circular si usor suprapuse, ca tiglele pe acoperis.

In mijlocul fiecarei portii de castraveti se asaza o portie de dressing de mustar.
Se presara deasupra boabele de piper roz si arahidele prajite si taiate marunt.

Se serveste cu paine neagra sau cu seminte, drept garnitura sau pur si simplu 😉
Va asigur ca sosul este extrem de buun si se potriveste de minune cu castravetele!!

Mai multe poze aici.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Tags: , ,