Comandă online mâncarea ta preferată, simplu şi comod

Noodles (taitei) cu legume

Noodles (taitei) cu legume

16-Nov-2015, autor: Liana Toma

Ingrediente:

o punga cu noodles(taitei chinezesti),
ulei de arahide,
4 linguri sos de soia,
1/2 ardei gras verde,
1/2 ardei gras rosu,
1/2 zucchini/dovlecel,
4 frunze de varza,
o legatura de ceapa verde,
100g telina,
1 morcov,
2 linguri sos de chili,
3 linguri ulei de arahide,
50g susan,
sare si piper,
5 condimente/five spices.

Mod de preparare:

Intr-o tigaie fara grasime trageti susanul pana se aureste. Lasati-l deoparte.

Noodles sunt taitei chinezesti din grau dur si sare. Eu ii cumpar de la Lidl.Puneti o oala cu apa si sare la fiert, apoi adaugati taiteii/noodles si lasati-i aproximativ 4 minute, cat scrie pe ambalaj. Clatiti-i in apa rece si turnati o lingura de ulei de arahide peste ei, ca sa nu se lipeasca.

Legumele le spalati, le curatati, le stergeti de apa si le taiati in bucati mari. Foile de varza le tocati fideluta-daca veti gasi varza chinezeasca ar fi si mai bine, eu n-am gasit.
Ceapa verde o taiati rondele. Lasati un fir verde pentru a orna mancarea la final.

Intr-un wok cu 2 linguri ulei de arahide(tot de la Lidl) incins distuiti prima data ceapa verde,apoi restul legumelor.
Cand legumele s-au distuit, au prins culoare si s-au inmuiat putin, adaugati doua linguri de sos de chili si doua linguri de sos de soia. Se asezoneaza cu 5 condimente/five species contine: un amestec de condimente chinezesti: anason stelat, seminte de fenicul, cuisoare, piper de Sichuan si scortisoara chinezească (Cassia), prajite uneori si de fiecare data macinate – eu am rasnita din Portugalia, de la prietena mea <3

Apoi adaugam taiteii si amestecam. Presaram susanul prajit. Asezonam cu sare si piper dupa gust.
Mai adaugam doua linguri de sos de soia si amestecam.

La final adaugam rondelele de ceapa verde. Servim!

Mai multe poze aici.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Tags: , ,