Comandă online mâncarea ta preferată, simplu şi comod

branza, miere si migdale

Cubulete cu crema de branza, miere si migdale caramelizate

13-Nov-2015, autor: Liana Toma

Dificultate: mediu
Timp de preparare: 1h45′
Portii:12

Ingrediente:

Pentru aluat:
500g faina,
1 cub drojdie proaspata sau1 plic drojdie uscata,
50g zahar,
220ml lapte cald,
1 praf de sare,
100g unt,
1 ou.

Pentru caramelul de migdale:
200g zahar,
100g unt,
200g migdale,
100ml smantana dulce.

Pentru umplutura:
600g branzica cu smantana Delaco,
125g miere,
150g iaurt,
3 foi de gelatina sau1 plic gelatina,
50ml suc proaspat de portocale sau lamaie,
miere pentru decor.

Mod de peparare:

Aluatul: pui faina intr-un vas, faci o adancitura in mijloc, torni laptele caldut amestecat cu drojdia si zaharul, amesteci, acoperi cu un servet si lasi sa dospeasca 30 de minute. Eu am pus vasul pe aragazul cu cuptorul pornit.
Incorporezi oul, sarea, untul si framanti bine.
Lasi la dospit inca o ora.

Caramelul: caramelizezi zaharul, adica pui zaharul intr-o tigaie si lasi sa se topeasca, adica sa se caramelizeze, pui untul-ATENTIE, SFARAIE RAU DE TOT!!!,fulgii de migdale-eu am avut doar o punga de fulgi si o punga de bucatele de migdale-torni smantana lichida, adica frisca, amesteci si dai deoparte.

Framanti din nou aluatul, intinzi o foaie pe care o asezi in tava Delimano sau o alta pe care o tapetezi cu hartie de copt.

Intinzi migdalele caramelizate si coci in cuptorul preincalzit 20-30 de minute. Lasi sa se raceasca in tava.
Inmoi gelatina in putina apa rece. Amesteci crema de branza cu mierea si iaurtul. Incalzesti sucul de portocale cu gelatina stoarsa-eu am folosit un plic de gelatina, nu foi-le pui in crema de branza si amesteci bine.
Eu am avut doar doua cutii de branza cu smantana de la Delaco, am adaugat o banana si un plic de zahar vanilat, plus 150ml frisca lichida batuta-ca sa compensez cele 200g de branza lipsa.

Tai blatul in doua, pui crema de branza si acoperi cu bucata de blat cu migdale.

Amesteci trei linguri cu miere cu putina apa, o incalzesti la foc mic si ungi prajitura.
A fost delicioasa! Dupa ce a stat peste noapte la frigider, caramelul s-a inmuiat si a intrat in foaie, lasandu-l aromat si pufos.

Mai multe poze aici.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Tags: , , ,