Comandă online mâncarea ta preferată, simplu şi comod

Pui cu mere si curry

Pui cu mere si curry

10-Nov-2015, autor: Liana Toma

Pregatire: 20′
Preparare: 40′
Dificultate: mica
Calorii: 348
Vin: Feteasca Neagra

Ingrediente pentru 4 persoane:

400g piept de pui,
50ml smantana dulce,
30g unt,
300ml supa concentrata de carne sau legume,
1 catel de usturoi,
1 ceapa,
1 lingura faina alba 000,
4 linguri ulei de masline extravirgin,
1 foaie de dafin Kotanyi,
2 mere Golden,
1 lingurita curry Kotanyi,
1 lingura patrunjel verde tocat,
1/2 pahar vin alb,
sare si piper din rasnitele Kotanyi.

Mod de preparare:

Caleste usor ceapa tocata marunt si usturoiul zdrobit intr-o cratita cu ulei de masline. Taie carnea de pui cuburi mai mari, condimenteaza-le cu sare si piper, dupa gust, si presara-le cu faina. Pune bucatile de pui in tigaia cu ceapa si usturoi,toarna vinul si fierbe pana se evapora, apoi adauga praful de curry, foaia de dafin, smantana si supa calda. Fierbe totul circa 15 minute.

Intre timp, decojeste merele si taie-le felii mai grosute. Topeste untul intr-o tigaie si caleste feliile de mere cinci minute. Toarna merele in cratita cu carne si lasa-le inca cinci minute pe foc ca sa se intrepatrunda aromele. Serveste preparatul presarat cu patrunjel tocat, alaturi de un risotto pe care l-ai stropit cu putin ulei. Inainte de a servi, poti pune vasul pentru cateva minute in cuptor.

Stiati ca: merele Golden se gasesc in comert tot timpul anului, fiind o varietate dintre cele mai raspandite si mai apreciate?
Merele Golden sunt acrisoare, nu sunt foarte moi sau dulci, deci isi pastreaza forma si taria, iar combinatia e inedita si minunata, merita sa renuntati macar o data la banala tocanita de pui si sa preparati ceva inedit 😉

Mai multe poze aici.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Tags: , ,