Comandă online mâncarea ta preferată, simplu şi comod

Chec cu ciocolata

Chec cu ciocolata, vin rosu si scortisoara

6-Nov-2015, autor: Liana Toma

Pregatire: 30′
Preparare: 45′
Dificultate: mica

Ingrediente:

250g faina,
4 oua,
50g granule de ciocolata,
180g unt,
180 ml miere,
1 plic zahar vanilat,
1 plic praf de copt,
1 plic de zahar cu scortisoara,
1 lingura cacao neagra,
1 pahar de vin rosu,
sare.

Pentru glazura:
200g zahar pudra,
3-4 linguri vin rosu,
1 plic de zahar cu scortisoara.

Pentru decor:
50g migdale prajite

Mod de preparare:

Pune intr-un castron untul inmuiat la temperatura camerei, mierea sau sirop de artar-cine are si vrea, eu nu am avut-zaharul cu scortisoara, cacaua neagra si un praf de sare, apoi amesteca bine toate ingredientele.Bate separat ouale si incorporeaza-le treptat in compozitie.

Adauga faina, zaharul vanilat, praful de copt, vinul rosu…si la sfarsit, granulele de ciocolata…eu am sacrificat niste oua si iepurasi de cioco ;-)))
Amesteca usor si toarna compozitia intr-o forma de chec tapetata cu hartie de copt. Eu am primit forme speciale de hartie pentru chec si l-am turnat acolo cu frica, mi-era ca o sa se sparga hartia si o sa iasa compozotia…preventiv, am pus hartia intr-o tava, si asa am bagat-o la cuptor. A iesit putina compozitie pe la colturi, dar nu a curs deloc. Totusi, nu mi-a placut ca s-a latit cam mult 🙁

Coace 45 de minute la 180 de grade si fa testul cu scobitoarea. Daca iese curata, checul e copt.

Pentru glazura, incalzeste putin vinul si amesteca-l cu zaharul cu scortisoara, pana cand se topeste zaharul. Apoi, toarna-l in zaharul pudra si amesteca pana cand se omogenizeaza.
Toarna glazura calduta peste checul racit.

Prajeste usor, intr-o tigaie fara grasime, migdalele. Lasa-le la racit. Cand sunt reci, presara-le peste glazura de vin… eu le-am apasat 😉

Si o felie…d e-men-ti-a-la!!! A iesit atat de buuun, si glazura aia parfumata cu scortisoara, pe care am rupt-o de pe chec, atat de buna a fost… si checul “insiropat” cu vin parfumat… mmm, o ne-bu-ni-e! Merita sa-l incercati!!!

Mai multe poze aici.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Tags: , , ,