Comandă online mâncarea ta preferată, simplu şi comod

Fursecuri dovleci de Halloween

29-Oct-2015, autor: Liana Toma

Fursecuri dovleci de Halloween

Ingrediente:

150g unt/margarina,
100g zahar pudra,
1 albus,
250g faina,
1 varf de cutit cu praf de copt,
1 lingura de coaja de portocala.

Pentru umplutura:
dulceata de caise cu pere.

Pentru glazura:

100g zahar pudra,
colorant alimentar portocaliu,
3-4 linguri apa rece.

Mod de preparare:

Pentru aluat se amesteca untul, zaharul pudra si albusul cu mixerul la viteza maxima pana se obtine o crema omogena.

Se amesteca faina cu praful de copt si coaja de portocala si se incorporeaza in amestecul obtinut anterior. Se framanta totul cu mana, pana cand se obtine un aluat uniform. Se infasoara in folie si se lasa cateva ore la rece.

Se framanta aluatul pe suprafata de lucru si se intinde(grosime de aproximativ 3 mm). Cu ajutorul unei forme speciale sau rotunde, ca a mea, se taie cercuri, care se decupeaza sub forma de dovleac cu codita 😉

Numaram cercurile sa fie cu sot si pe un cerc il casapim: ii facem ochi, nas si gura cu doi dinti-unul sus si celalalt jos. Eu m-am ajutat de un cutitas si de o scobitoare. Ferice de cei care au sablon sau forme.

Dovlecii se pun la copt intr-o tava acoperita cu hartie de copt si se dau la cuptorul preincalzit 10 minute, pana devin aurii pe margine.

Cand s-au racit, pe dovlecii intregi, care vor fi baza, punem o lingura de dulceata de caise cu pere, – am facut inca o tura de dulceata, dar fara alune-iar fursecul decupat il ungem cu glazura de zahar portocalie(zaharul pudra se amesteca cu colorant alimentar, cateva picaturi, apoi cu 3-4 linguri de apa rece si amestecam pana cand devine omogen) cu grija si fara a-i acoperi cavitatile, sau i le curatam dupa, apoi il apasam bine de tot, pana ii iese dulceata prin ochi, nas si gura…hi,hi,hi 😛

Aveam si o glazura de cacao, cu care am uns alte fetze de dovleci de groaza si am umplut fursecurile cu crema de ciocolata cu aroma de capuccinno. Sau, dupa ce m-am cocosat decupand ochi, nasuri si guri, mi-am dat seama ca peste glazura portocalie, puteam pur si simplu sa le trasez/desenez cu ciocolata/glazura.

Mai multe poze aici.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Tags: , ,