Comandă online mâncarea ta preferată, simplu şi comod

Ciorbă de dovlecei cu iaurt

Ciorbă de dovlecei cu iaurt

22-Oct-2015, autor: Liana Toma

Portii: 4
Preparare: 30 min.

Ingrediente:

500g dovlecei,
un morcov,
o felie de telina,
un pastarnac,
un ardei gras,
3 cepe verzi,
ulei de masline,
375ml iaurt,
o legatura de marar proaspat,
sare,
piper.

Mod de preparare:

Legumele se spala foarte bine.
Ceapa se toaca marunt.
Morcovul si telina – eu n-am avut telina… se dau pe ochiurile mari ale razatoarei.
Ardeiul se taie in felii lungi, groase de 4-5 mm.
Pe mine m-a ajutat robotul si de data asta…

Toate acestea se pun la calit in tigaia wok, in ulei de masline extravirgin… Dupa ce se rumensc putin (4-5 min.), se sting cu apa fierbinte si se mai lasa la fiert 10-12 min.

Dovlecelul se taie in bucati medii – eu l-am taiat felii, iar apoi felia in patru in forma de cruce, si se adauga in ciorba.

Dupa alte 10 minute de fiert, se adauga iaurtul – am pus o cutie mare de 375g – se sareaza si se pipereaza dupa gust, se presara mararul tocat fin si se mai lasa 4-5 minute la foc foarte mic, timp in care se amesteca des.

Se ia de pe foc si se lasa la racit.
Se poate servi atat calda, cat si rece.

Mai multe poze aici.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Tags: , ,