Comandă online mâncarea ta preferată, simplu şi comod

Pui oriental cu dovlecei și fistic

Pui oriental cu dovlecei și fistic

20-Oct-2015, autor: Liana Toma

Pregatire 15′
Preparare: 15′
Dificultate mica,
Calorii: 169,
Vin: Merlot.

Ingrediente:

2 piepti de pui(500g),
4 dovlecei zucchini,
2 lg ulei de masline extravirgin,
1 catel de usturoi,
2 lg de fistic,
2 fire de ceapa verde,
1 lingurita curry Kotanyi,
1/2 lamaie zeama,
50 ml vin alb,
sare si piper din rasnitele Kotanyi.

Mod de preparare:

Spala pieptii de pui, zvanta-i bine si taie-i cubulete. Condimenteaza cu zeama de lamaie si cu sare.
Spala dovleceii si taie-i, pe oblic, in rondele. Caleste usturoiul zdrobit intr-o tigaie adanca sau intr-un wok cu uleiul incins, pune ceapa taiata rondele si lasa sa se caleasca 3 minute. Adauga bucatile de carne, stinge cu 50ml de vin si adauga dovleceii. Pune sare si piper, dupa gust si praful de curry Kotanyi, apoi adauga fisticul-eu am folosit crud, dar l-am tras intr-o tigaie fara grasime, ca sa se prajeasca un pic- pune capacul si lasa la fiert, la foc mediu, 10 minute.

Serveste puiul oriental cu dovlecei și fistic fierbinte. E recomandat sa-l servesti alaturi de un orez simplu cu unt, ceea ce am si facut 😉

Mai multe poze aici.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Tags: , ,