Comandă online mâncarea ta preferată, simplu şi comod

Prăjitură cu pere și scorțișoară

Prăjitură cu pere și scorțișoară

16-Oct-2015, autor: Liana Toma

Ingrediente:

200g unt,
150g zahar,
1 plic zahar vanilat,
2 oua,
150 ml lapte,
250g faina,
1/2 plic praf de copt cu sofran Dr.Oetker.

Pentru umplutura:
5-6 pere(650g),
250ml vin alb,
100g zahar,
1 lingurita rasa de scortisoara,
1 lingurita esenta de portocala,
1 plic Vege Gel/Gelatina,
200ml apa rece,
1 plic budinca de vanilie.

Pentru decor:
200g zahar praf
4 plicuri zahar vanilat,
1 plic de scortisoara.

Mod de preparare:

Se bate spuma cu mixerul untul/margarina, zaharul, zaharul vanilat, laptele si ouale. Se adauga faina amestecata cu praful de copt. Eu nu am avut cu sofran, dar am avut sofran separat, de la Kotanyi si l-am folosit pe acela. Nu a schimbat cu nimic, nici gustul, nici culoarea…
Se toarna aluatul intr-o tava (30 x 40cm) acoperita cu hartie de copt. Se introduce tava in cuptorul preincalzit si se coace aproximativ 20 de inute.

Blatul fierbinte se rastoarna peste o hartie tapetata cu zahar pudra, iar hartia de copt se sterge cu putina apa rece si se trage usor de pe blat.
Eu nu am facut asa, am lasat blatul sa se raceasca cu hartie de copt cu tot. Nu am avut nicio problema.
Dupa ce se raceste, se taie blatul pe latime in 2 parti egale.

Se curata perele, se scot samburii si se taie bucatele mici. Se amesteca bine cu telul vinul cu Vege Gel-eu am folosit Gelatina, se adauga zaharul si scortisoara si se pun pe foc pana la primul clocot. Se adauga perele si se lasa sa clocoteasca timp de 2 minute amestecand continuu. Se amesteca continutul plicului de budinca cu apa si se adauga in compozitia de mai sus. Se lasa sa dea un clocot, amestecand continuu, se adauga 1 lingurita esenta de portocale si apoi se trage de pe foc.

Se toarna umplutura peste blat si se acopera cu cealalta jumatate de blat.
Se lasa la frigider timp de 3 ore.

Se amesteca zaharul pudra cu cel vanilat si se pudreaza prajitura.Eu am cernut zaharul.
Pe o coala A4 am desenat o para, am decupat-o lasand o margine de vreo 3-4 cm, apoi am decupat-o in interior. Cu sablonul astfel realizat am facut pere cu scortisoara pudra.In reteta, in loc de zaharul pudra era frisca, dar io nu-s prietena cu frisca si nu stiu daca as mai fi reusit sa fac perele din scortisoara asa de bine.Si in loc de scortisoara era cacao, dar nici asta nu-mi place.
Eu zic ca zaharul cu scortisoara sunt mai bune decat frisca si cacao, plus ca am facut aceasta prajitura pe gustul meu…adica pe al nostru 😉

Mai multe poze aici.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Tags: , ,