Comandă online mâncarea ta preferată, simplu şi comod

Salata caldă de somon și cartofi

Salata caldă de somon și cartofi

5-Oct-2015, autor: Liana Toma

Portii: 4
Pregatire: 25′
Preparare: 20′
Calorii: 415
Vin: Pinot Gris.

Ingrediente:

200g somon marinat Ocean Fish,
6 cartofi albi,
150g fasole verde,
4 linguri ulei de masline extravirgin,
1 lamaie (zeama),
ierburi aromatice mixte (hasmatuchi, cimbru, rozmarin),
10 boabe de piper rosu,
10 boabe de piper alb,
sare.

Mod de preparare:

Pune cartofii intregi, cu coaja, intr-o oala cu apa rece si cu 1 lingurita de sare si fierbe-i.

Curata somonul de oase si taie-l felii subtiri, pe oblic, obtinand bucati destul de late. Am folosit somon marinat de la Ocean Fish.

Prepara o vinegreta din zeama de lamaie, un praf de sare, uleiul de masline si ierburi aromatice tocate, dupa gust. Toarna jumatate din aceasta emulsie pe funful unei tavi acoperite cu folie alimentara si asaza bucatile de somon. Toarna restul de emulsie si presara boabele de piper, acopera totul cu folie alimetara si pune pestele in frigider, lasandu-l la marinat cel putin 30 de minute. Eu am sarit peste etapa aceasta 😉

Rupe capetele pastailor de fasole. Pune-le intr-o oala cu apa clocotita cu sare si fierbe-le al dente (aproximativ 6 minute), apoi scurge-le.
Am folosit fasole verde din conserva, gata fiarta, deci am sarit si peste etapa aceasta.

Curata cartofii cat sunt calzi si taie-i rondele groase.

Asaza rondelele de cartofi pe un platou, pune deasupra feliile de somon scurse de marinata si aranjeaza fasolea in jurul lor. Caldura degajata de cartofi va finaliza prepararea somonului deja marinat in vinegreta cu zeama de lamaie.

Serviți imediat!

Mai multe poze aici.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Tags: , ,