Comandă online mâncarea ta preferată, simplu şi comod

Melcișori cu pastă de măsline

1-Oct-2015, autor: Liana Toma

Melcișori cu pastă de măsline

Portii: 10-12 buc
Timp: 45′
Dificultate: medie

Ingrediente:

Pentru aluat:
250g faina,
90ml lapte caldut,
1 galbenus,
2 linguri cu ulei,
15g drojdie proaspata,
sare.

Pentru umplutura:
150g masline negre fara samburi,
2 catei de usturoi,
50ml ulei de masline.

Mod de preparare:

Cerne faina impreuna cu un praf de sare. Fa in mijloc o adancitura si pune drojdia dizolvata in laptele caldut. Acopera si lasa sa dospeasca 15 minute. Adauga galbenusul si uleiul, framanta un aluat usor elastic. Acopera cu un servet si lasa-l sa creasca 30-40 de minute. Pune maslinele si cateii de usturoi intr-un blender si paseaza totul. La final, incorporeaza treptat uleiul de masline. Intinde din aluat o foaie mai subtire. Pune deasupra pasta de masline.Ruleaza si taie rondele groase de 3-4 cm.Asaza-le intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt. Unge melcisorii cu putin galbenus si lasa-i la cuptor, la foc moderat, 20-25 de minute.

Sotul meu s-a pacalit, a crezut ca sunt cu mac!! 😛

Mai multe poze aici.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Tags: , ,