Comandă online mâncarea ta preferată, simplu şi comod

Penne cu cremă de ciuperci și alune de pădure

Penne cu cremă de ciuperci și alune de pădure

28-Sep-2015, autor: Liana Toma

Pregatire: 10′
Preparare: 45′
Dificultate: mica
Calorii: 477
Vin: Muscat Otonel

Ingrediente:

400g penne,
200g hribi,
4 linguri ulei de masline extravirgin,
1/2 pahar vin alb/supa de legume,
1/2 pahar apa,
1 catel de usturoi,
1 lingura condimente 5 senses Exotisch, Kotanyi,
150ml smantana/sau 1/2 cartof fiert,
50g alune de padure,
patrunjel,
sare si piper.

Mod de preparare:

Curata si spala foarte bine ciupercile, apoi taia-le bucati mai mari.
Toarna intr-un wok uleiul de masline, usturoiul, – eu am pus si cateva rondele de ardei iute verde-apa si vinul – daca tineti post, puteti folosi o supa clara de legume, adauga ciupercile si fierbe-le circa 40 de minute, la foc mic. Pune sare si piper, dupa gust si jumatate de lingurita 5 senses Exotisch, Kotanyi. Cutiuta 5 Senses de la Kotanyi contine: sare de mare cu aroma de curcuma si lamaie, mango, chimen negru, chili, trifoi, ghimbir.

Opreste focul si dupa 2-3 minute, varsa totul intr-un vas si paseaza ciupercile cu un blender vertical. Adauga 150ml smantana proaspata sau, daca tineti post, adaugati jumatate de cartof alb, fainos,si toarna compozitia inapoi in cratita. Puteti folosi si apa in care a fiert cartoful, amidonul lasat de acesta va lega sosul, dandu-i consistenta. Pune la fiert pentru inca 3-4 minute, amestecand continuu.

Pune pastele in apa clocotita cu un praf de sare, fierbe-le al dente, scurge-le si apoi transfera-le in vasul cu sosul de ciuperci.

Amesteca bine pastele cu sosul, adauga alunele taiate marunt,-pe care le-ai tras, in prealabil, intr-o tigaie fara grasime, pana s-au rumenit putin, apoi le-ai lasat sa se raceasca. Adauga si cealalta jumatate de lingurita cu condimentele 5 senses Exotisch, Kotanyi, decoreaza cu patrunjel si serveste-le fierbinti.

Mai multe poze aici.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Tags: , ,