Comandă online mâncarea ta preferată, simplu şi comod

stock

Curiozități culinare

28-Sep-2015, autor: EuCeMananc

Pentru unii a devenit un moft, pentru alții este un sacrificiu și, din păcate, pentru mulți este un vis neîmplinit. Mâncarea este o nevoie primordială, mai presus decât efortul de a face cumpărături la hypermarket după o zi obositoare la birou.

Mai presus decât a face un lucru distractiv cu prietenii, precum ieșitul la cină sau la iarbă verde, nevoia de a mânca depășește granițele impuse de industria alimentare. În decursul anilor, de la o simplă nevoie fiziologică, acestei acțiuni i s-au atribuit numeroase interpretări. Din Antichitate, până în zilele noastre, iată o listă de curiozități pe care ar trebui să le știi despre mâncare:

 

  • Prima supă a fost făcută din carne și oase de hipopotam și datează din 6000 î.Hr.
  • Războinicii lui Attila, regele hunilor, conservau carne prin plasarea unei bucăți de carne proaspătă sub șa. Datorită presiunii combinate cu sudoarea calului, toate fluidele și umezeala din carne erau scoase. Astfel, când războinicul se oprea să mănânce, găsea sub șa o bucată de carne nealterată, uscată și sărată.
  • În perioada Evului Mediu, o felie de lămâie se servea alături de pește, deoarece se credea că sucul va dizolva orice os care a fost înghițit accidental.
  • Potrivit folclorului, covrigeii se dădeau în dar copiilor care cunoșteau rugăciunile. Forma de covrig a fost concepută cu scopul de a semnifica brațele încrucișate pe piept în rugăciune.
  • Se spune că adăugarea unei crenguțe de pătrunjel pe o farfurie de mâncare are ca origine un gest de bună-credință, fiind o modalitate de a proteja masa de rău.
  • Ciocolata era folosită odinioară ca și valută.
  • Mierea este singurul ingredient care nu se degradează niciodată. Se poate păstra chiar și 3000 de ani!
  • Carnea de pui conține astăzi cu 266% mai multă grăsime decât cu 40 de ani în urmă.
  • Sucul roșu care iese dintr-o bucată de vită gătită în sânge nu este sânge – se numește mioglobină, o proteină asemănătoare cu hemoglobina, proteina specifică sângelui.
  • Aproape jumătate din cantitatea totală de mâncare este aruncată în fiecare an.
  • Bucată cu bucată, mâncarea sănătoasă ajunge să coste de până la 10 ori mai mult decât mâncarea din fast food-uri.
  • Restaurantele de tip fast-food folosesc culorile galben, roșu și portocaliu în logo și materialele promoționale pentru că acestea sunt culorile care stimulează foamea
  • Brânza este cel mai furat aliment din lume.
  • În timpul unei mese obișnuite, un om mănâncă peste 90.000 de mile de ADN!
  • Numărul de borcane de Nutella vândute în fiecare an pot acoperi Marele Zid Chinezesc de 8 ori!
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone