Comandă online mâncarea ta preferată, simplu şi comod

Orez cu lapte și pere

Orez cu lapte și pere

25-Sep-2015, autor: Liana Toma

Ingrediente:

1 cana de orez (250g),
3 cani de lapte,
jumatate de baton de vanilie,
scortisoara si zahar din rasnita Kotanyi,
2 pere,
5 linguri de zahar,
un praf de sare.

Mod de preparare:

Se alege orezul,se spala in multe ape, pana cand apa ramane limpede.Se pune la fiert impreuna cu cele 3cani de lapte rece(nefiert)-cana tot de 250g, de aceeasi dimensiune ca cea de orez) si jumatate de baton de vanilie.Se fierbe incet pe foc mic, amestecand din cand in cand, ca sa nu se prinda de fund.
Cand este aproape fiert se adauga trei linguri de zahar si un praf de sare.

Se fierbe pana ce laptele a scazut cat trebuie si bobul de orez strans intre degete se striveste usor.
Se scoate vanilia.

Perele se curata de coaja si se taie bucati. Se pun intr-un castron cu cele doua linguri de zahar ramase. Apoi se pun pe foc pana scade putin zeama ce au lasat-o, se rasneste scortisoara si zahar din rasnita Kotanyi si se iau de pe foc.Orezul se aseaza in cupe de inghetata pana la mijloc, apoi se toarna bucatile de pere fierte si se acopera cu orez. Se rasneste inca un strat generos de scortisoara si zahar.

Am decorat cu chipsuri de pere – felii de pere uscate, date la cuptor cu zahar – si am deschis larg ferestrele balconului pentru a capta tot soarele 😉

Mai multe poze aici.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Tags: , ,