Comandă online mâncarea ta preferată, simplu şi comod

Prăjitură cu brânză dulce și must

Prăjitură cu brânză dulce și must

18-Sep-2015, autor: Liana Toma

Ingrediente:

Pentru blat:
6 oua,
6 linguri zahar pudra,
4 linguri faina,
3 linguri de cacao neagra,
1lingurita praf de copt,
90ml ulei de floarea-soarelui.

Pentru crema de branza:
2 cutii de branza proaspata Delaco (500g),
200g unt,
1 plic zahar vanilat Coseli,
200g zahar pudra.

Budinca de must:
750ml must,
2 plicuri de budinca de vanilie,
4 linguri de zahar.

Mod de preparare:

Blatul: se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu zaharul pudra. Galbenusurile se freaca cu uleiul, pana devin ca o crema. Peste galbenusuri se cerne faina, impreuna cu cacaua si praful de copt si se amesteca.

Se adauga cate o lingura din albusuri si se amesteca usor de jos in sus, pana se incorporeaza toata cantitatea. In cuptorul preincalzit la 180 de grade C, se introduce tava tapetata cu hartie de copt peste care ati turnat compozitia de mai sus.

Se lasa la copt cca 30 de minute. Verificati cu o scobitoare daca blatul e facut. Daca scobitoarea iese curata, inseamna ca blatul e copt. Lasati-l la racit.

Crema: cat timp blatul este la cuptor, ne ocupam de crema de branza. Untul, la temperatura camerei se spumeaza cu zaharul pudra si cu cel vanilat. Se adauga treptat branza proaspata de la Delaco. Se mixeaza pana la incorporarea totala 😀

Budinca de must: Praful din cele doua plicuri de budinca se varsa intr-un bol sau cana si se toarna peste ele 300ml de must rece si zaharul. Restul de must se pune la fiert. Da, mustul trebuie tinut la frigider inainte de a-l folosi. Se amesteca praful de budinca cu 4 linguri de zahar si mustul, pana cand totul devine ca un aluat de clatite, mai grosut, si fara cocoloase. Cand mustul de pe foc da semne de fierbere, turnati continutul bolului cu budinca. Apoi, amestecati continuu pana se ingroasa.Cand budinca e gata, acoperiti-o cu o folie alimentara, ca sa nu prinda crusta.

Asamblare: peste blatul racit, turnati crema de branza si intindeti-o uniform. Peste crema de branza, turnati budinca-e bine sa nu fie nici calda, dar nici rece-si nivelati-o cu o spatula.

Dati la frigider si taiati-o peste minimum trei ore, ca sa aiba timp sa se intareasca si raceasca budinca de must. Eu am lasat-o peste noapte.
Puteti sa o decorati cu jumatati de boabe de strugure negru, cum am facut eu 😉

Mai multe poze aici.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Tags: , , ,