Comandă online mâncarea ta preferată, simplu şi comod

Jambalaya cu pui și cârnați

Jambalaya cu pui și cârnați

16-Sep-2015, autor: Liana Toma

Dificultate: medie
Preparare: 1h30′
Portii: 4

Ingrediente:

300g orez,
4 rosii,
1 ceapa mare,
6 catei de usturoi,
1/2 ardei gras galben,
1/2 ardei gras rosu,
1 ardei iute,
2 tije de telina,
400g carne de pui,
200g sunca,
200g carnati de casa afumati,
2 linguri ulei,
zi cu sare si piper, 2 frunze de dafin,
1 cimbru maruntit Kotanyi ,
700ml supa,
sare si piper.

Pui orezul la inmuiat pentru 20 de minute, apoi il clatesti cu apa rece si-l pui la scurs. Speli rosiile, le oparesti in apa clocotita, le cureti de coaja si de seminte si tai pulpa bucati.

Carnea de pui o speli, o usuci si o tai cubulete. Sunca o tai cubulete, iar carnatii felii potrivit de groase. Incingi o lingura de ulei intr-o tigaie si prajesti bucatile de carne. Adaugi sunca si carnatii, mai lasi doua minute si dai deoparte.

Intr-o cratita, incingi o lingura de ulei si calesti ceapa tocata marunt. Adaugi ardeii grasi taiati fasii si telina taiata marunt.

Pui ardeiul iute tocat marunt, usturoiul pisat, rosiile, condimentezi cu sare si piper, dupa gust, si adaugi frunzele de dafin si de cimbru maruntit de la Kotanyi.

In final, adaugi orezul, – eu am folosit doua pungi de 125g orez prefiert Noe, de la Kaufland, amesteci, torni supa, acoperi cu capac si o lasi pe foc 5 minute din momentul in care da in fiert, amestecand constant. Introduci vasul acoperit in cuptor pentru 15 minute.

O bu-na-ta-te!!!

Mai multe poze aici.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Tags: , , ,