Comandă online mâncarea ta preferată, simplu şi comod

Aperitive din omleta de cartofi cu zucchini si ciuperci

Aperitive din omleta de cartofi cu zucchini si ciuperci

14-Sep-2015, autor: Liana Toma

Timp de preparare: 30′

Ingrediente:

300g cartofi,
1 ceapa rosie,
6 oua,
100g ciuperci champignon SunFood,
1 zucchini/dovlecel,
sare si piper mozaic din rasnitele Kotanyi,
1 lingura condimente pentru legume Nouvelle Cousine, Kotanyi
rosii cherry,
bagheta taiata felii.

Mod de preparare:

Cartofii se spala, se curata si se taie felii subtiri.
Ceapa se curata si se taie rondele.
Ciupercile fierte se limpezesc si se storc -am folosit jumatate din borcanul SunFood.

Zucchini se spala, se sterge si se taie felii, iar fiecare felie se taie in cruce, rezultand 4 triunghiuri.
Spargeti cele 6 oua si bateti-le bine, ca pentru omleta. Asezonati cu piper mozaic proaspat rasnit din rasnita Kotanyi si o lingura de condimente pentru legume Nouvelle Cousine, Kotanyi. Se incinge ulei de floarea soarelui intr-o tigaie si se rumenesc feliile de cartofi,cate o portie o data, apoi se scot pe prosoape de hartie ca sa se scurga de ulei si se condimenteaza. Se acopera, pentru a nu se usca si intari.

Intr-o alta tigaie se pun doua, trei linguri de ulei de floarea soarelui și se caleste ceapa rosie pana devine violet – daca aveti alba, o caliti pana devine aurie – si adaugati ciupercile. Dupa ce-si lasa apa, adaugati si feliile de zucchini, apoi amestecati. Nu lasati pe foc mai mult de 3 minute, altfel dovlecelul va fi prea moale. Dupa 3 minute, feliile de dovlecel trebuie sa ramana ferme.

Puneti hartie de copt intr-o tava de cuptor rotunda, asezati feliile de cartofi, rasturnati ceapa cu ciupercile si dovlecelul si turnati cele 6 oua batute. Dati la cuptor 10-15 minute pana cand se rumeneste frumos. Verificati dupa 10 minute cu o scobitoare daca omleta e facuta si daca nu e, mai lasati-o 5 minute.
Se scoate, se lasa la racit si se taie in patratele.

Feliile de bagheta se taie in jumatate, se freaca cu un catel de usturoi, daca vreti, sau cu nimic, pot ramane simple si se fixeaza doua patratele de omleta cu o tepusa pentru aperitive. Se decoreaza cu jumatati de rosii cherry sau cu felii de castravete. Se pot servi atat calde, cat si reci. Sunt bune de luat la un picnic, dar si servite la o petrecere 🙂

Mai multe poze aici.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Tags: , , , ,