Comandă online mâncarea ta preferată, simplu şi comod

Mușchi de porc cu cârnați în pâine

Mușchi de porc cu cârnați în pâine

11-Sep-2015, autor: Liana Toma

Pregatire: 25′
Preparare: 30′
Dificultate: medie
Calorii: 691
Vin recomandat: Sauvignon Blanc

Ingrediente:

un muschiulet de porc,
sare si piper din rasnitele Kotanyi,
o ruda de carnati afumati,
600g faina,
1 plic de drojdie uscata Dr.Oetker,
4 linguri de ulei de masline extravirgin,
1 lingura cimbru maruntit Kotanyi,
1 lingura sare,
1 lingurita rasa zahar,
200ml apa calduta,
1 galbenus pentru uns.

Mod de preparare:

Painea: Cerne faina cu drojdia uscata, adauga uleiul de masline, sarea, zaharul, cimbrul si toarna putin cate putin apa calduta si amesteca.
Framanta bine pana cand obtii un aluat omogen, dupa care acopera-l si lasa-l sa creasca la loc cald, cam o ora. Freaca muschiuletul de porc cu sare si piper proaspat rasnite din rasnitele Kotanyi, si prajeste-l pe toate partile intr-o tigaie cu ulei de masline incins. Scote-l si lasa-l sa se raceasca.
Curata carnatii de mat si taie-i felii. Carnatii de casa, afumati, de la soacra-mea. Senzationali!! 😛

Dupa ce a crescut aluatul, intinde-l pe o planseta si pune muschiuletul in mijlocul lui.
Asaza si feliile de carnat. Inveleste muschiuletul in aluat in asa fel incat marginile aluatului sa vina sub muschiulet. Unge suprafata aluatului cu galbenusul batut, apoi mai lasa painea 15 minute la crescut.
Pune painea in cuptorul preincalzit la 200 de grade C si las-o pana cand devine aurie. Verifica cu o scobitoare daca aluatul e facut.

Si proaspat scoasa din cuptor!!!
Cimbrul din aluat i-a dat un parfum senzational!!

Lasa painea sa se raceasca, taie-o felii si serveste-le drept aperitiv.

Mai multe poze aici.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Tags: , , ,