Comandă online mâncarea ta preferată, simplu şi comod

Prăjitură cu mac și glazură de lămâie

Prăjitură cu mac și glazură de lămâie

10-Sep-2015, autor: Liana Toma

Ingrediente:

6 linguri unt moale,
100g dulceata de prune,
100g zahar pudra,
250g mac macinat,
120g faina,
4 oua,
1 lgta zahar vanilat bourbon Dr.Oetker.

Pentru glazura:
1 albus,
zeama de la o lamaie,
150-200g zahar pudra.

Pentru ornat:
mieji de nuca.

Mod de preparare:

Incingi cuptorul si tapetezi o tava cu hartie de copt.
Separi galbenusurile de albusuri.
Freci untul cu zaharul pudra, adaugi galbenusurile, unul cate unul, si zaharul vanilat bourbon.
Incorporezi dulceata de prune. Facuta de mama 😉 Apoi adaugi macul macinat si faina cernuta. Amesteci.Bati albusurile spuma tare. Incorporezi usor albusurile in aluatul de prajitura cu o spatula.Torni aluatul in tava.Bagi compozitia la cuptor 40-45 de minute pana cand devine aramie sau fa testul cu scobitoarea.
Lasi sa se raceasca.

Pentru glazura: Amesteci albusul putin batut cu o furculita cu zeama de la o lamaie.
Pe aceasta lamaie am dat aproape 3 lei, si asta dupa ce a scazut pretul lamailor de la 17,90 la 14,90 in Kaufland acum mai bine de o saptamana.Adaugi treptat zaharul pudra si omogenizezi. Eu nu am pus tot zaharul, depinde de cata zeama de lamaie 2 sau de albus, de aceea e bine sa-l puneti treptat. Poate se va intampla sa fie prea putin, pregatiti mai mult.

Acoperi cu glazura prajitura racita, feliezi in cuburi si ornezi cu mieji de nuca.
Are un gust special datorita dulcetii de prune!!

Mai multe poze aici.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Tags: , , ,