Comandă online mâncarea ta preferată, simplu şi comod

Platou festiv de Sfânta Maria

Platou festiv de Sfânta Maria

8-Sep-2015, autor: Liana Toma

Rulada aperitiv cu branza si sunca

Servire: 12 portii
Preparare: 50′
Racire: 3h
Dificultate: medie

Ingrediente:

Pentru blat:
4 oua,
100g smantana,
6 linguri de faina,
1 lingurita praf de copt,
putina sare.

Pentru umplutura:
500g telemea de vaca,
100g smantana,
1/2 ceapa
1 lingurita rasa de paprika dulce,
200g sunca,
1 rosie,
sare.

Mod de preparare:

Galbenusurile se amesteca cu smantana intr-un castron. Faina se amesteca cu praful de copt, iar albusurile se bat spuma impreuna cu sarea intr-un vas separat. Atat faina, cat si albusurile se adauga peste crema de galbenusuri. Se omogenizeaza compozitia cu miscari de jos in sus, apoi se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Se coace blatul in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 10 minute. Atentie, blatul nu trebuie sa se rumeneasca prea tare, imediat ce trece testul scobitorii(care, infipta in blat, trebuie sa iasa curata) se scoate din cuptor.
Se desprinde blatul de hartia de copt cu un cutit lung, apoi se ruleaza in aceeasi hartie. Se lasa sa se raceasca.

Umplutura:
Se pune in blender smantana si telemeaua, ceapa taiata marunt, sare si paprika. Se mixeaza pana cand compozitia devine cremoasa.
Crema se amesteca cu sunca taiata marunt-eu am pus doar 100g.

In loc de rosie, pentru ca nu o suport, am folosit ardei gras rosu, aproape treisferturi din unul mare de tot-pe care l-am taiat cuburi. Cine foloseste rosie, e bine sa o opareasca 2-3 minute in apa clocotita, apoi sa o decojeasca si sa o taie bucati, eliminand semintele si partea zemoasa.

Blatul se desface, se unge cu crema de branza in care am amestecat ardeiul si sunca si se ruleaza strans si se infasoara in folie alimentara sau de aluminiu.
Se da la frigider 3 ore inainte de servire, cand se taie in felii de 1 cm grosime cu un cutit bine ascutit.
Se decoreaza cu cascaval ras, patrunjel uscat/verde si felii de ardei.

Picture 3389.jpgref
Mai multe poze aici.

Minibriose cu crema de branza si somon

Ingrediente:

Pentru minibriose:
500g faina,
250g margarina,
250g telemea de vaca,
50g cascaval,
1 ou,
1 pliculet de drojdie uscata(7g),
o lingura de sare.

Pentru crema:
300g telemea de oaie,
200g smantana,
50g cascaval,
marar.
Pentru ornat:
100g somon afumat,
marar.

Mod de preparare:

Este aceeasi reteta de aluat pe care o gasiti la Cosuletul brutarului.
Toate ingredientele pentru aluat se pun intr-un vas incapator, se amesteca si se formeaza o bila. Se lasa la odihna 30 de minute.

Apoi, aluatul se imparte in trei si din prima bucata se formeaza bilute care se pun in fiecare adancitura. Sau, am turtit biluta ca sa fac cosulete, astfel ca umplutura sa fie mai generoasa. Se dau la copt in cuptorul incins 10-15 minute, pana se rumenesc usor.

Crema:
Branza de oaie se amesteca cu smantana si cu cascavalul ras si se presara putin marar. Daca e prea fluida, mai adaugati branza, daca e prea rigida, mai adaugati smantana.Trebuie sa fie fina astfel incat sa poata fi spritata, deoarece eu am folosit un pos, cu care am ornat minibriosele.

Pentru decor:
Somonul se taie in fasii subtiri care se aduna sul si se pun peste crema de branza peste care se mai presara putin marar. Verde ar fi ideal, dar eu am avut la congelator.

Picture 3404.jpgref.jpgref

Mai multe poze aici.
Un aperitiv excelent, satios si elegant!

Mai multe poze aici.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Tags: , , , , ,