Comandă online mâncarea ta preferată, simplu şi comod

Cartofi la cuptor inveliti cu șuncă și vinegreta de anșoa

Cartofi la cuptor inveliti cu șuncă și vinegreta de anșoa

4-Sep-2015, autor: Liana Toma

Portii: 4
Preparare: 35′

Ingrediente:

Salata:
800g cartofi fierti in coaja,
2 linguri ulei de masline,
12 felii de sunca cruda afumata,
1 castravete Fabio,
1/2 capatana salata verde.

Vinegreta:
2 linguri suc de lamaie,
1 catel de usturoi,
70ml ulei de masline extravirgin,
3 bucati ansoa,
piper roz boabe,
sare.

Mod de preparare:

Vinegreta: Se amesteca sucul de lamaie cu usturoi tocat si ulei de masline. Se toaca bucatile de ansoa si se amesteca impreuna cu piperul si un praf de sare; se inglobeaza in vinegreta, se amesteca si se lasa sa se marineze.

Se spala cartofii de pamant, se fierb in coaja, apoi cand sunt fierti se lasa la racit, se decojesc si se taie in patru, pe lungime. Se taie jumatati feliile de sunca si se infasoara cate un cartof in fiecare dintre ele. Se asaza pe o tava tapetata cu hartie de copt si se stropesc cu ulei de masline. Se sareaza, se pipereaza si se coc 20 minute in cuptorul incins la 200 de grade Celsius.

Se spala castravetele, se sterge si se taie rondele cu tot cu coaja.

Se asaza salata verde, spalata, uscata si rupta-n fasii impreuna cu castravetii pe o farfurie mare, intinsa, si se adauga cartofii copti. Se stropesc cu vinegreta. Se presara boabe de piper roz.

Se mananca pe nerasuflate, va jur!!

Mai multe poze aici.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Tags: , , , ,