Comandă online mâncarea ta preferată, simplu şi comod

Clătite alb-negre cu înghețată de iaurt, zmeură și mure

Clătite alb-negre cu înghețată de iaurt, zmeură și mure

29-Aug-2015, autor: Liana Toma

Ingrediente pentru aluatul de clatite:

1 ceasca de faina,
2 oua,
1 pahar cu lapte,
un praf de sare,
2 lingurite de zahar,
2 lingurite de unt sau ulei,
1 plic zahar vanilat,
coaja de lamaie/portocala,

Se amestecă bine toate ingredientele – eu le pun la blender -, se lasă apoi compoziția să se odihnească o oră, apoi se frig într-o tigaie specială de clătite, turnându-se câte un polonic din compoziție și învârtind iute tigaia, astfel încât să fie acoperită de aluat.

Cand începe să se rumenească pe o parte, se întoarce clătita pe cealaltă parte, săltând cu o mișcare iute tigaia sau folosind un cuțit lat (eu am un cuțit lat din silicon). Se fac pe rând clatitele, punându-le într-o farfurie una peste cealaltă.

Din când în când se amestecă compoziția din castron, ca să nu rămână prea groasă la fund;  în acest caz se poate subția cu puțin lapte.

Eu am dublat cantitatile și mi-au ieșit 12 clătite.

Mai multe poze aici.

Inghețată cu iaurt, zmeură și mure

Portii: 5
Timp de preparare: 20 min.
Timp de asteptare: 5h

Ingrediente:

100g zmeura,
200g mure
80g zahar,
140g iaurt natural Danone,
170g iaurt de zmeura Muller,
2 linguri zeama de lamaie,
50g fulgi de nuca de cocos,
200 ml lapte.

Preparare:

Intr-un castron, opărești fulgii de cocos cu laptele fierbinte. Acoperi vasul pentru 10 minute, apoi strecori laptele, care va imprumuta astfel aroma nucilor de cocos.

Speli zmeura, o cureti de codite si o lasi sa se scurga. Zeama pe care a lasat-o am pus-o pe foc si am turnat zahar cu nemiluita pana s-a facut un sirop gros ca mierea. Cu el am ornat inghetata la final 😉

Am cumparat doua paharele din piata, de la o batrana, si le-am pus in congelator… dupa ce le-am decongelat si le-am pus la scurs, nu a fost mai mult de 100g…

Iaurtul natural Danone l-am mixat cu zaharul, apoi si cu murele, iar iaurtul de zmeura Muller cu zmeura, normal, si n-am mai pus zahar deloc, pentru că iaurtul de la Muller a fost excesiv de dulce!! Am adaugat laptele cu aroma de cocos, câte 50 ml in fiecare castron, apoi si zeama de lamaie, cate o lingurita in fiecare castron.

Am turnat cele doua compozitii tot intr-o caserola de inghetata, una peste cealalta, si peste aproape o ora am mixat cu blenderul de mana, ca sa nu ramana ace de gheata si compozitia sa fie mai cremoasa, deci nicio sansa sa se vada doua culori cum as fi vrut…

Poze mai multe aici.

Dupa ce am facut primele 6 clatite albe, am pus în compozitia ramasa o lingura de cacao pe care am cernut-o, apoi am dat-o la blender pt. a scapa de cocoloase. Am mai pus doua linguri de zahar si astfel am făcut încă 6 clătite negre.

Dupa ce s-au racit toate clatitele, am inceput sa le pregatesc.

Peste o clatita alba am pus crema de ciocolata, apoi am pus o clatita neagra si le-am infasurat strans-strans in forma de sul. Le-am mai umplut si cu dulceata de visine, dar fara visine, sa nu iasa bombat turnuletul…Apoi le-am dat la frigider pt. o ora.

Am luat un sul de clatite-cel cu dulceata de visine si le-am taiat in bucati, drept intr-o parte si oblic in cealalta, astfel incat sa stea “drepti in picioare” si sa aiba un varf oblic, ascutit.

Pe o farfurie am turnat sirop de zmeura, am asezat doua globuri de Inghetata cu iaurt, zmeura si mure, am pus patru bucati de clatite si am ornat cu mure și sirop de zmeură.

Mai multe poze aici.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Tags: , , ,