Comandă online mâncarea ta preferată, simplu şi comod

Mușchi de porc umplut cu hribi

Mușchi de porc umplut cu hribi

27-Aug-2015, autor: Liana Toma

Pregatire: 20′,
Preparare: 25′,
Dificultate: medie,
Calorii: 593.

Ingrediente pentru 4 persoane:

Pentru carne:
un muschi de porc (500-600g),
1/2 pahar de vin alb,
6 linguri ulei de masline extravirgin,
sare si piper.

Pentru umplutura:
350g hribi,
4 linguri ulei de masline extravirgin,
2 catei de usturoi,
1/2 ardei iute,
1 legatura de patrunjel.

Mod de preparare:

Taie muschiuletul pe lungime, din centru spre margini, in asa fel incat sa obtii o “foaie” de carne. Bate carnea cu ciocanul de snitele pentru a-i da o grosime uniforma si condimenteaz-o cu sare si piper, dupa gust.

Rumeneste usturoiul necuratat – eu l-am curatat, dar l-am zdrobit – intr-o tigaie cu jumatate din cantitatea de ulei incins si cu ardeiul iute; adauga hribii curatati si taiati cubulete si soteaza-i, la foc mare, timp de 5 minute, adaugand patrunjelul la sfarsit. Pune ciupercile sotate – 200g – peste carne si ruleaz-o strans pe lungime, apoi leag-o cu ata de bucatarie. Marinarii ar fi mandri de mine 😛

Am legat-o si raslegat-o cu noduri multe si dese si-am strans-o de i-am facut tatuaj, sa fiu sigura ca nu fug hribii 😛

Pune sare si piper, dupa gust, stropeste cu ulei de masline, apoi da-o la cuptor, la 220 de grade C, pentru circa 20 de minute. Dupa 10 minute de stat in cuptor, toarna vinul peste rulada.

Indeparteaza ata de bucatarie si serveste rulada calda, taiata felii, pe pat de hribi – cei ramasi – 100g.
Decoreaza cu frunze de patrunjel.

Sugestie: Poti adauga la umplutura de ciuperci fulgi de cereale si rozmarin tocat marunt.

Se serveste cu un pahar de vin, Cabernet Sauvignon sau Feteasca Regala, cum am avut eu 😉

Mai multe poze aici.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Tags: , ,