Comandă online mâncarea ta preferată, simplu şi comod

Medalioane de somon cu cartofi duchesse

Medalioane de somon cu cartofi duchesse

26-Aug-2015, autor: Liana Toma

Preparare: 25′
Pregatire: 25′
Dificultate: mica
Vin: Muscat Otonel demisec.

Ingrediente:

4 medalioane de somon proaspat Ocean Fish,
1 ceapa mica,
4 linguri de smantana dulce,
15g unt,
1 lingura brandy,
3 linguri ulei de masline extravirgin,
15g piper roz boabe,
50g faina alba 000,
sare.

Pentru cartofii duchesse:
300g cartofi( 3-4 cartofi medii),
2 oua,
5 linguri de parmezan ras,
1 lingura seminte de susan,
1 lingura seminte de mac,
2 linguri ulei de masline extravirgin,
sare si piper alb.

Mod de preparare:

Cartofii duchesse: spala cartofii cu coaja si fierbe-i cu un praf de sare. Curata-i de coaja si paseaza-i. Adauga ouale,

parmezanul ras si potriveste gustul de sare si piper alb.Amesteca pana cand obtii o compozitie omogena.

Toarna compozitia intr-un pos si pune cu el, pe o tava acoperita cu hartie de copt, maim ulte gramajoare. Am folosit duiul stea. Coace-le 20 de minute in cuptorul incalzit la 190 de grade C.
La mijlocul perioadei de copt, unge cu ulei gramajoarele de cartofi si presara-le cu seminte de susan si mac,apoi pune-le inapoi in cuptor.

Somonul: Toaca marunt ceapa si soteaz-o intr-o tigaie cu untul topit amestecat cu 2 linguri de ulei de masline. Tavaleste prin faina medalionele de somon si prajeste-le in tigaia cu ceapa.Adauga piperul roz si sare, dupa gust. Toarna o lingura de brandy-eu n-am avut, dar am pus whisky-si lasa-l pe foc pana cand se evapora. Scoate medalioanele pe prosoape absorbante. Incorporeaza smantana si deglaseaza sosul. Eu l-am mixat putin cu blanderul vertical, desigur intr-un alt vas 😛
Serveste cu garnitura de cartofi si cu sosul de smantana.

In loc de somon, puteti folosi si medalioane de pastrav, asa cum era in reteta originala 😉

Mai multe poze aici.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Tags: , ,