Comandă online mâncarea ta preferată, simplu şi comod

Minitarte cu pepene galben și roșu

21-Aug-2015, autor: Liana Toma

Minitarte cu pepene galben și roșu

Ingrediente:

Pentru aluat:
200g faina,
140g unt,
100g zahar,
2 galbenusuri.

Pentru crema:
1 plic budinca de vanilie,
350 ml lapte,
5 linguri de zahar,
50g margarina/unt.

Pentru decor:
200 g pepene rosu,
200g pepene galben.
1 plic Tort-Jelee transparent.

Mod de preparare:

Din faina, unt, zahar si galbenusuri framanta un aluat si lasa-l la rece. Imbraca miniformele de tarta unse cu unt, cu foi de aluat. Inteapa cu furculita, ca sa nu se umfle si coace cam 30 de minute.

Pune 300 ml de lapte la fiert, iar in cei 50 ml de lapte ramasi, rastoarna praful de budinca cu zaharul. Amesteca bine pana dispar toate cocoloasele. Toarna compozitia in laptele fiert si amesteca continuu. Cand face bulbuci, ia vasul de pe foc si pune margarina/untul.
Amesteca pana se topeste. Lasa la racit.

Minitartele se umplu cu budinca racita. Eu am doar 8 forme de minitarte, astfel incat am folosit si doua forme de savarine. In acest fel, aluatul mi-a ajuns la fix! Cu o lingura speciala pentru bile luati miez din pepenele rosu si galben. Bilutele astfel formate asezati-le peste budinca.

Preparati jeleul conform instructiunilor de pe ambalaj si cand este gata varsati-l cald peste bilutele de pepene rosu si galben, de la mijloc spre margini.

Mai multe poze aici.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Tags: , ,