Comandă online mâncarea ta preferată, simplu şi comod

O masă gustoasă în 30 de minute

O masă gustoasă în 30 de minute

18-Aug-2015, autor: Liana Toma

Un pranz rapid si consistent gata in 30 de minute!! Peste in suc de portocale, orez cu busuioc si fistic, salata de morcovi cu chimen si Cupa cu fructe de padure, cereale, crema de branza si frisca. Suna delicios si apetisant, nu-i asa? Preparati si voi ca sa va convingeti cat de bun e!! Si rapid de preparat 🙂

Salata de morcovi cu chimen

Pregatire: 10′
Preparare: 5′
Dificultate mica

Ingrediente:

500g morcovi dulci,
3 linguri ulei de masline extravirgin,
zeama de la o lamaie,
2 catei de usturoi,
1/2 lingurita de chimen,
1 legatura de patrunjel proaspat,
sare, piper.

Mod de preparare:

Curata morcovi si taie-i rondele nu prea subtiri. Cate trei deodata am taiat 😛

Incalzeste intr-o cratita apa cu sare si adaga 1 lingura cu zeama de lamaie. Cand apa clocoteste, pune morcovii si fierbe-i circa 3-4 minute, apoi transfera-i in apa cu gheata sa se raceasca.

Intre timp, toaca usturoriul curatat si patrunjelul, pune-le intr-un castronel si adauga zeama de lamaie ramasa, sare si piper, dupa gust, uleiul de masline-eu am pus aromat 😉 si chimenul, apoi amesteca-le bine. Scurge si zvanta morocvii. Condimenteaza-i cu sosul pregatit, amestecasi serveste salata dupa ce s-a odihnit circa 10 minute. Numai bine am preparat in timpul acesta pestele 😉

Din aceeasi carte prezentata mai sus, am ales aceasta a doua reteta:

Peste in suc de portocale

Pregatire: 10 minute
Preparare: 10 minute

Ingrediente pentru 4 persoane:

800g merluciu,
5 portocale,
100g faina alba,
1 lingura rasa de amidon,
ulei de floarea-soarelui pentru prajit,
1lingura piper negru boabe,
2 foi de dafin,
sare.

Mod de preparare:

Eu am injumatatit reteta. Am avut doar 400g merluciu, doua trunchiuri, si am folosit doar 3 portocale.

Stoarce portocalele si pastreaza zeama.

Curata bine pestele, desfa-l fileuri si taie-le bucati mari. Tavaleste bucatile de peste prin faina, scutura-le si prajeste-le in uleiul incins. Scoate-le pe hartie absorbanta sa se scurga, apoi transfera-le intr-o tava ca sa se raceasca.

Intre timp, pune la fiert zeama de portocale aromatizata cu boabele de piper si frunzele de dafin. De fapt, imediat dupa ce-am terminat salata de morcovi, am pus la fiert sucul de portocala 😉 Adauga amidonul desfacut in putina apa si lasa totul sa fiarba pana cand incepe sa e ingroase, apoi toarna sosul obtinut peste pestele rece. Potriveste gustul de sare.

Serveste preparatul rece, decorat cu felii de portocale si , dupa gust, cu o garnitura de legume fierte. Eu am ales salata de morcovi cu chimen 😉

Orez cu busuioc si fistic

Ma gandeam ca fiul meu nu va manca morcovii, de aceea rapid, in timp ce fierbea apa pentru morcovi, am pus alaturi o alta oala cu apa pentru orez. Am folosit doua pungi de orez de 125g fiecare de la Scotti si cand a clocotit apa, am pus pungutele. Se lasa 12 minute.

In timpul asta, eu am terminat cu morcovii, i-am scos din apa clocotita, i-am aruncat in apa cu gheata, facut poza, sosul de patrunjel era gata deja si facut intr-un minut, in timp ce morcovii inca erau la fiert… deci, totul foarte rapid.

Dupa 12 minute am scos pungutele, le-am lasat sa se scurga, apoi le-am desfacut. Am varsat orezul intr-o farfurie, am asezonat cu sare si piper, cu 50g unt topit, am presarat busuioc uscat si 100g de fistic prajit, dar nesarat.

Am umplut o cescuta de cafea cu orez, am indesat-o bine, apoi am rastunat-o pe o felie de portocala.
Pestele era gata, asa ca am suprapus trei bucati, ca alea doua de pe farfuria neagra au disparut!!! :P… am turnat sos peste ele si gata felul principal!!! Repede-repede am umplut un castronel cu salata de morcovi si pranzul a fost gata!!!

Cum, si desert deloc?? Hmmmm…

Cupa cu fructe de padure, cereale, crema de branza si frisca

Mixerul in priza si batut rapid 100 ml frisca lichida pana s-a intarit, adaugat crema de branza cu smantana, un pliculet de zahar vanilat. Luat o cupa de inghetata, pus un strat de fructe de padure, un strat de crema de branza cu frisca, cereale cu ciocolata, fructe, alt rand de crema, cereale si fructe.

Gata si desertul!!! 1 minut! Totul gata in 29 de minute si 59 de secunde!!! plus o secunda pentru poza finala 😛
La fix 😉

Poftă bună!

Mai multe detalii și poze aici.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Tags: , , ,