Comandă online mâncarea ta preferată, simplu şi comod

Tort cu visine si bezea

Tort cu visine si bezea

3-Jul-2015, autor: Liana Toma

Pregatire: 25 min.
Coacere: 60 min.
Asteptare: 3h
Dificultate: gradul 2

Ingredinte:

Pentru blat:
1 ou,
5 galbenusuri,
100g zahar,
150g faina,
1 praf de copt.

Pentru bezea:
5 albusuri,
2 pliculete zahar vanilat,
200g zahar,
1 lingura zeama de lamaie,
visine conservate sau alte fructe proaspete de sezon,
100g migdale,
1 lamaie.

Preparare:

Mixezi galbenusurile si oul intreg cu 100g zahar pana isi dubleaza volumul.
Adaugi faina cernuta cu praful de copt si amesteci, apoi torni compozita intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu faina sau hartie de copt, cazul meu… si o coci in cuptorul bine incins aproximativ 30 de minute.

Mixezi albusurile cu 200g zahar, zaharul vanilat si zeama de lamaie pana se obtine o bezea tare. Adaugi fructele scurse de siropul in care au fost conservate si le asezi frumos pe tot blatul. Eu am avut visine la congelator.. .pe care le-am lasat de seara in frigider, la dezghetat, iar a doua zi le-am pus la scurs… apoi le-am scos samburii si gata.
Si am “insiropat” si cu doua linguri mari de visinata, asa… cat sa stropesc putin visinile… hi,hi,hi… ah, nu e ce scrie pe sticla, e visinata facuta de tata!!

Cand blatul este gata, cu visinile puse si “insiropate”, intinzi deasupra compozitia de bezea, pui migdalele feliate si introduci din nou in cuptor pentru 30 de minute. A crescut foarte mult bezeaua in cuptor, apoi l-am lasat sa se raceasca tot in cuptor cu usa intredeschisa… din pacate, bezeaua s-a lasat si a crapat… ;-((( Dupa ce se raceste, pui tortul la rece pt. 2-3h si il tai cu un cutit bine ascutit, trecut prin apa fierbinte.

Am pus cateva cirese in cutia cu cuburi de gheata la congelator, apoi cand au inghetat le-am “aruncat” intr-un pahar de apa… pana am facut eu pozele, au disparut cuburile… sau mai bine servesti cu un pahar de visinata 🙂

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Tags: , ,