Comandă online mâncarea ta preferată, simplu şi comod

Prajitura marmorata cu cirese

Prajitura marmorata cu cirese

19-Jun-2015, autor: Liana Toma

Ingrediente:

250g unt,
200g zahar pudra,
1 pachet de zahar vanilat,
5 oua,
375g faina,
150 ml lapte,
1 pachet de praf de copt,
20g cacao,
300g cirese.

Pentru crema:

200g unt/optional mascarpone,
200g zahar pudra,
1 pachet zahar vanilat,
250g branza de vaci,
zeama de la 1/2 lamaie.

Pentru glazura:
200g ciocolata neagra.

Pentru blat:

Mixezi untul moale cu zaharul pudra si zaharul vanilat si adaugi treptat galbenusurile.

Incorporezi usor albusurile batute spuma tare in amestecul de galbenusuri, apoi jumatate din lapte si la final faina cernuta cu praful de copt.

Torni 2/3 din aluat in tava Delimano ;-)) Nu trebuie unsa cu unt si tapetata cu faina, nu e necesara nici hartia de copt, deoarece invelisul de ceramica functioneaza ca o minune: nimic nu se lipeste, nimic nu se prinde, nimic nu se arde!!!

Incorporezi cacaua si restul de lapte in aluatul ramas si-l intinzi usor peste aluatul alb.

Asezi ciresele fara samburi peste aluatul cu cacao, apasand usor. Coci prajitura in cuptorul preincalzit la 160 grade timp de 45 de minute (20′ cu tava Delimano ;-), dupa care o lasi sa se raceasca in tava.

Pentru crema, bati untul moale cu zaharul pudra. Adaugi branza de vaci, zaharul vanilat si zeama de lamaie. Eu, in loc de unt, am folosit mascarpone. Am frecat branza de vaci cu zaharul, am adaugat mascarpone si am mixat… nu am mai folosit zeama de lamaie acum.

Scoti blatul din tava – tava a ramas aproape curata!!!! – nu s-alipit nimic si nici nu s-a ars, pt. ca s-a copt foarte repede, v-am spus, in 20 de minute a fost gata! 🙂 … si intinzi peste el crema de branza. O dai la frigider ca sa se intareasca bine.

Intinzi ciocolata topita peste crema de branza de vaci si faci “valuri” cu o furculita. O dai la rece ca sa se inchege ciocolata. Se taie in dreptunghiuri cu un cutit lasat in apa fierbinte.

Mai multe poze, aici.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Tags: , ,