Comandă online mâncarea ta preferată, simplu şi comod

Salată cu sparanghel, căpșune și brânză de capră

Salată cu sparanghel, căpșune și brânză de capră

10-Jun-2015, autor: Liana Toma

Ingrediente:

5 fire de sparanghel verde,
250g frunze tinere de spanac,
250g capsune,
1 ceapa,
3 linguri ulei de masline,
1 felie de paine integrala,
150g branza de capra,
5 linguri de miere,
2 linguri otet,
sare si piper din rasnitele Kotanyi.

Mod de preparare:

Se spala sparanghelul, se decojeste in treimea inferioara si se curata de capetele lemnoase. Se opareste trei minute in apa cu sare si se scurge.

Cuptorul se incinge la 200 de grade C.
Se curata spanacul – eu am avut o punga de salata mixta, de primavara, si cu spanac, rucola, salata Lollo Rosa s.a.
Se toaca ceapa – eu am folosit bulbul alb de la o ceapa verde, si se caleste intr-o lingura de ulei de masline.

Painea se taie cuburi si se adauga in tigaia cu ceapa. Se calesc si se presara cimbru, sare si piper. Branza se taie cuburi. Se asaza branza intr-o tava si se repartizeaza deasupra cuburi de paine. Se stropeste cu miere si se coace la cuptor 5 minute.

Capsunele se spala, se tamponeaza usor si se taie felii. Se aseaza sparanghelul pe o farfurie ovala.

Se amesteca otetul cu sare, piper, miere si doua linguri de ulei. Se bate cu o furculita ca sa se imbine ingredientele. Se stropeste salata. Peste sparanghelul din farfurie se pun frunzele de spanac si celelalte verdeturi si sparanghelul, se aseaza cuburile de branza, crutoanele -eu pe unele le-am spart si le-am presarat peste branza si salata – si capsunele taiate pe jumatate.
Serviti salata imediat!

Pentru mai multe poze, click aici.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Tags: , , ,