Comandă online mâncarea ta preferată, simplu şi comod

Costite de porc la gratar

11-May-2015, autor: Liana Toma

Costite de porc la gratar

Ingrediente:

1 kg costite de porc

Pentru sos:
4 lingurite ulei
4 lingurite zahar
1 lingurita hrean
1 lingurita boia dulce
1 lingurita sare
1 lingurita cimbru uscat
un praf de piper mozaic Kotanyi
un praf de chili Kotanyi
otet balsamic
1 ceapa rosie.

Pentru garnitura:
4 felii de paine
3 cartofi
1 ardei gras
2 cepe
2 capatani de usturoi
3 stiuleti de porumb

Grad de dificultate: usor
Timp de preparare: 20 min

Mod de preparare:

Costitele sunt tinute mai intai intr-o marinata care le face dulci, picante si suculente.

Se pregatesc pentru inceput costitele de porc. Se amesteca toate ingredientele pentru sos, pana se obtine un sos consistent, in care vor sta la macerat.

Am uns costitele pe fiecare parte cu acest sos si am taiat o ceapa rosie solzisori pe care i-am imprastiat peste costite.Am pus folie si am lasat peste noapte la frigider, dar cine vrea poate sa le lase doar 1h.

Se curata si se spala legumele, se condimenteaza cu sare si piper, boia si cimbru si se pun pe gratarul incins.

Feliile de paine le-am uns cu ulei de masline, sare si dupa ce s-au prajit, le-am frecat cu un catel de usturoi si le-am pus pe gratar. Porumbul era gata fiert, dar l-am mai pus putin pe gratarul incins cu putin unt si am presarat sare. Am pus si felii de cartof pe gratar, alaturi de ceapa, usturoi, ardei. Legumele coapte se pun intr-un bol mare si se acopera.

Se scot costitele de la rece, se asaza pe gratarul incins si se intorc la intervale mici de timp. Se servesc cu legumele coapte si cu un pahar de bere rece.

Mai multe poze aici.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Tags: , ,