Comandă online mâncarea ta preferată, simplu şi comod

Prajitura cu crema de branza, ananas si fructe tropicale

Prajitura cu crema de branza, ananas si fructe tropicale

24-Apr-2015, autor: Liana Toma

Ingrediente:

Pentru blat:
4 oua,
200g unt,
200g zahar praf,
1 plic zahar vanilat Dr.Oetker,
200g faina,
1 lingurita rasa praf de copt Dr. Oetker.

Crema de branza:
550g branza proaspata de vaci,
250g mascarpone,
200ml frisca,
1 plic intaritor de frisca Dr. Oetker,
1 plic gelatina Dr.Oetker,
200g zahar.

Stratul de fructe:
1 conserva de ananas SunFood,
1 conserva fructe tropicale SunFood,
10 cirese confiate,
2 plicuri Tort Jelee Dr.Oetker.

Mod de preparare:

Blatul:
Intr-un bol, untul se freaca cu zaharul praf si zaharul vanilat(foto1), apoi se adauga cate un ou si se mixeaza pana se incorporeaza. Se adauga si celelalte oua, pe rand.
Faina se cerne si se amesteca cu praful de copt, apoi se incorporeaza in crema de unt si oua. Se amesteca si se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Se introduce in cuptor preincalzit, la 180 de grade C pentru 20-25 de minute. Faceti testul cu scobitoarea pentru siguranta.
Se scoate pe un gratar, dupa ce indepartati hartia de copt. Rece, se taie in doua pe orizontala, rezultand doua blaturi.

Crema:
Am cumparat doua cutii de branza proaspata de vaci (275g o cutie) de la Lidl. Una dintre ele era dietetica, mai buna si nu tot atat de umeda ca cealalta.

Branza proaspata se freaca cu zaharul si zaharul vanilat. Frisca lichida se mixeaza cu intaritorul de frisca si se adauga treptat mascarponele.
Gelatina se pune la hidratat in 100ml apa rece, conform instructiunilor de pe ambalaj. Apoi se pune la bain-marie pana se lichefiaza, fara sa se incalzeasca prea tare sau sa fiarba, si calduta, se toarna in fir subtire in crema de branza. Se lasa la frigider pentru o ora.

Ananasul si fructele tropicale din cele doua conserve SunFood se pun intr-o sita si se lasa la scurs. Am improvizat doua proptele din doua linguri de lemn si am pus sita peste ele ca sa se scurga siropul in bol. Siropul din conserva de ananas si siropul din conserva cu fructe tropicale l-am folosit la Tort Jelee, adaugand 150ml de apa, deoarece a fost doar 350ml de sirop.

Asamblare:
Pe prima foaie de blat se pune toata crema de crema si se niveleaza frumos. Se aseaza si ce-a de-a doua foaie de blat, peste crema de branza.
Pe cea de-a doua foaie de blat se pun toate fructele si se aranjeaza frumos, alaturi de ciresele confiate taiate in doua.

Cele doua plicuri de Tort jelee se amesteca cu doua linguri de zahar, apoi se combina cu cei 500ml de sirop si apa pe foc, cca un minut, pana da in clocot. Se ia de pe foc si se toarna peste fructe cu o lingura, din mijlocul tavii inspre margini. Se da la frigider pentru 3-4 ore sa se intareasca. Se taie in patrate.

Mai multe poze din timpul prepararii aici.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Tags: , , ,