Comandă online mâncarea ta preferată, simplu şi comod

Cozonac de Paste cu Nutella

Cozonac de Paste cu Nutella

6-Apr-2015, autor: Liana Toma

Ingrediente:

Pentru aluat:
600g faina,
1 cub de drojdie,
100g zahar,
4 oua,
100ml lapte,
150g unt,
1 esenta de vanilie,
coaja rasa de la o lamaie/portocala,
1 praf de sare.

Pentru umplutura:
200g Nutella.

Pentru decor:
1 ou pentru uns,
fulgi/bucatele de migdale,
1 lingura zahar brun.

Mod de preparare:

Freci drojdia cu o lingura de zahar, adaugi laptele caldut si doua linguri de faina si faci o maia pe care o lasi sa creasca 15-20 de minute.
Amesteci cu restul ingredientelor si framanti timp de 20-30 de minute, pana cand pocnesc bulele de aer din aluat. Trebuie sa obtii un aluat elastic, pe care-l lasi la loc cald, sa dospeasca, circa o ora.

Dupa ce a crescut, l-am framantat si l-am cantarit. Pe o planseta, imparti aluatul in trei bile de coca egale – eu le-am cantarit. Intinzi fiecare bila de aluat in foaie, pui deasupra Nutella, cate 4-5 linguri pline si rulezi. Procedezi la fel si cu celelalte doua bile de aluat si vei obtine trei rulouri pe care le impletesti.

Ungi o forma de guguluf cu unt, o infainezi si asezi ruloul impletit. Ungi cu ou batut, presari bucatelele de migdale, zaharul brun si o lasati la crescut inca 20-30 de minute.

Introduci forma in cuptorul bine incins pentru 35-45 de minute.

Il mai lasati in forma 10 minute, apoi il scoateti sa se raceasca.

In mijlocul cozonacului puneti oua fierte vopsite si astfel il veti prezenta pe masa de sarbatoare.

Paste binecuvantat cu multa liniste si pace!

Mai multe poze aici.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Tags: , ,