Comandă online mâncarea ta preferată, simplu şi comod

Ciuperci umplute cu "tagliatelle" de legume

Ciuperci umplute cu “tagliatelle” de legume

24-Mar-2015, autor: Liana Toma

O reteta de post delicioasa!!

Ingrediente:

6 ciuperci champignon mari,
1 ceapa,
2 morcovi,
2 dovlecei,
1 ardei gras rosu,
1 ardei gras galben,
2 linguri susan,
2 linguri sos de soia,
condimente 5 senses, Extravagant, Kotanyi,
sare si piper din rasnitele Kotanyi.

Mod de preparare:

Ciupercile se spala, se curata si li se taie piciorusul. Se pun pe gratarul incins, uns cu putin ulei si frecat cu un catel de usturoi. Vor avea o aroma minunata!! Piciorusele ciupercilor se taie bastonase.

In wokul cu ulei incalzit se pune ceapa taiata marunt si cand devine sticloasa se pun bastonasele din ciuperci. Toate legumele se spala, se curata si cu curatatorul de legume se razuiesc fasii – morcovii si dovleceii – si bastonase, ardeii. Se pun peste bastonasele de ciuperci calite. Mai adaugati apa daca e necesar.

Cand s-au inmuiat putin legumele, am turnat sosul de soia, apoi le-am asezonat cu sare si piper proaspat rasnit din rasnitele Kotanyi, si am adaugat o lingurita de condimente 5 senses de la Kotanyi care contine: sare de mare, fructul pasiunii, piper, curcuma, schinduf, lemongrass, tarhon.

Nu lasati prea mult legumele sa se inmoaie, lasati-le sa fie putin crocante. Susanul l-am tras intr-o tigaie fara grasimi, cat sa prinda un pic de culoare si sa-si elibereze aroma, apoi l-am lasat sa se raceasca.

La final, am pus susanul peste legume. Apoi am umplut palariile ciupercilor cu legumele cu susan. Am asezat trei ciuperci reci umplute pe pat de frunze de rucola. Stropiti frunzele cu putin ulei de masline extravirgin.

Daca le vreti calde, de ciuperci zic, nu le puneti peste verdeata, pentru ca se va arde/molesi/scofalci.
Pofta buna si post usor!

Mai multe poze din timpul prepararii aici.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Tags: , ,