Comandă online mâncarea ta preferată, simplu şi comod

Mousse de somon cu icre

10-Mar-2015, autor: Liana Toma

Mousse de somon cu icre

Ingrediente:

150g somon afumat,
100g unt 65% grasime,
1 lingura zeama de lamaie,
50g samburi de nuca decojita,
o lingurita de smantana,
6 felii de paine,
icre germane roz,
sare,
piper alb.

Mod de preparare:

Samburii de nuca se pun intr-o tigaie fara grasime si se tin pe foc mic pana se desprinde coaja de pe ei. E important ca toti samburii sa fie albi, decojiti ca sa nu compromita culoarea roz a mousseului.

Somonul se taie fasii si se pune in blender impreuna cu samburii de nuca, untul, zeama de lamaie. Va iesi o crema spumoasa si gustoasa si cu un parfum aparte datorita samburilor de nuca.

Se asezoneaza cu sare, daca mai e necesar, si cu piper, dupa gust.

Se decojesc feliile de paine si se decupeaza cercuri de forma interiorului canii.
In cana, la baza, se pune mousse de somon, apoi o feliuta de paine, mousse, paine, mousse, paine si la final mousse. Cu ajutorul posului, facem un mot frumos peste care presaram icre germane roz.

Servim cu o jumatate de felie de lamaie.

Am mai facut o tartina in forma de inima, am uns-o cu unt si am presarat icre.

A fost delicios!!!

Mai multe poze din timpul prepararii aveti aici.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Tags: ,