Comandă online mâncarea ta preferată, simplu şi comod

Biscuiti (stampilati) fragezi

Biscuiti (stampilati) fragezi cu unt si vanilie

16-Feb-2015, autor: Liana Toma

Fara amidon, fara bicarbonat, fara praf de copt!!! Simpli si sanatosi, potriviti pentru copii. Incercati-i!!!

Ingrediente:

420g faina,
200g unt,
150g zahar,
2 galbenusuri,
2 linguri de smantana,
20g cacao,
1 lg esenta de vanilie.

Mod de preparare:

Untul moale se freaca cu zaharul, pana la topirea acestuia. Se adauga smantana, galbenusurile, vanilia si se amesteca bine.
Apoi compozitia se imparte in doua: intr-una adaugam 220 g faina, iar in cealalta 200g faina si cele 20g de cacao. Se framanta doua bile de aluat care se dau la rece pentru o ora.
Aveti poze in pasi aici.

Se intinde o foaie dintr-un aluat – noi am inceput cu cel alb – si cu forma rotunda de inox sau un pahar decupam cercuri. Refacem aluatul pana il terminam. Atentie! Se usuca rapid, e bine sa impartiti aluatul in doua, trei parti si sa-l tineti la frigider pana terminati prima bucata. Daca e prea uscat si se farama usor, mai adaugati o lingura de smantana sau iaurt.

Asezam cercurile in tavile pregatite cu hartie de copt, apoi pur si simplu le stampilam. Apasam putin stampila, dupa ce am trecut-o prin faina, ca sa nu se prinda de aluat.

Se dau tavile la cuptorul preincalzit la 170 de grade C si se lasa 15-20 de minute pana se auresc putin.

Puteti sa umpleti literele si inimioarele cu ciocolata alba sau neagra, in functie de biscuiti. Topiti ciocolata la microunde sau la bain marie, apoi cu un posh stilou pentru decoruri sau o punga taiata un pic la varf, umpleti spatiile goale.

Eu nu am topit decat 30g de ciocolata alba si 30g ciocolata neagra, și  am umplut doar 8 biscuiti in total.

Pentru mai multe poze intrati aici.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Tags: , ,