Comandă online mâncarea ta preferată, simplu şi comod

Supa crema de ardei gras

Supa crema de ardei gras roșu cu crutoane inimioare

9-Feb-2015, autor: Liana Toma

Dificultate: usor
Pregatire: 40′
Preparare: 10′
Portii: 4

Ingrediente:

1 morcov,
1 cartof,
6 ardei grasi rosii,
6 cepe,
1 pastarnac mic,
50g unt,
200g crema de branza,
frunze de busuioc,
boabe de piper mozaic,
crutoane inimioare.

Mod de preparare:

Ardeii se spala, se sterg si se coc pe flacara aragazului sau pe gratar. Se pun intr-o punga, se inchide si se lasa 10 minute. Se curata de cotoare, nervuri si seminte si  se taie bucati.
Curatasem doar unul 😛
Nu e necesar sa-i coaceti, nici in revista nu scrie asa, dar eu stiu ca sunt cu mult mai gustosi copti si curatati de pielita.

Ceapa se spala, se sterge, se curata si se toaca julien. Aici tocasem deja doua 😉

Într-un wok se topeste untul, se adauga ceapa si ardeii si se calesc pana se inmoaie putin. Adaugi supa de legume, impreuna cu pastarnacul, cartoful si morcovul – spalati, curatati si taiati in bucati mari – si fierbi pana cand totul este bine patruns.
In revista nu pomenea nimic de cartof, morcov sau pastarnac, dar eu facusem si o supa de pui cu multe legume fierte, asadar am avut o idee buna 😉

Pui supa in blender -in doua etape – si mixezi pana devine crema si o condimentezi cu sare si piper, dupa gust.

Servesti supa calda, cu crema de branza, boabe de piper mozaic – intregi sau rasnite – frunze de busuioc, cateva feliute de ardei gras rosu crud si crutoane de paine sub forma de inimioara.

Dacă tot se apropie Valentine’s Day m-am gandit ca cel mai bine ar fi ca la aceasta supa crema rosie sa fac crutoane de paine sub forma de inimioara 😉

Crutoane inimioare: decupezi inimioare cu o forma de inox din felii de paine alba si neagra. Pui inimioarele intr-o tigaie, le stropesti cu ulei de masline, presari sare de mare si busuioc uscat si le tii pana se rumenesc.  Le servesti la supa crema.

O sa va-ndragostiti de aceasta supa, atat va zic 😉
Pofta buna!!

Mai multe poze aici.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Tags: , , ,