Comandă online mâncarea ta preferată, simplu şi comod

Peste si cartofi la tigaie

30-Jun-2014, autor: EuCeMananc

Iar ploua, iar gatim peste. De data asta peste si cartofi la tigaie, dupa o reteta originara din sudul Frantei.

Timp de pregatire: 10 de minute
Timp de coacere: 30 de minute
Numar de portii: 4

Ingrediente:

  • 1 lingura de unt
  • 1 mana mare de patrunjel
  • 650g de cartofi
  • 1 – 2 kg de peste mixt, curatat, eviscerat
  • 4-5 catei de usturoi
  • 1 ardei iute
  • sofran
  • sare si piper
  • 3 linguri de ulei de masline
  • 1 lingura de faina

Preparare:

Topiti untul intr-o tigaie inalta, apoi luati de pe foc. Adaugati patrunjelul, sarea, piperul, usturoiul, ardeiul iute si sofranul tocate marunt.

Se curata si se feliaza cartofii. Pestele se taie cuburi, apoi se da prin faina.

Asezati in tigaie straturi de cartofi si peste incepand si terminand cu cartofi. Acoperiti cu apa rece si aduceti la fierbere. Cand fierbe, adaugati uleiul de masline, apoi acoperiti si fierbeti timp de aproximativ 20 de minute.

Daca va simtiti mai aventurosi, puteti pune doar jumatate din cantitatea de apa necesara, inlocuind restul cu vin alb (chardonnay, de exemplu). In cazul in care incepeti sa aveti o problema cu nitratii, puteti inlocui toata apa cu vin.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone