Comandă online mâncarea ta preferată, simplu şi comod

salau la gratar

Salau la gratar

15-May-2014, autor: EuCeMananc

Daca tot se inunda orasul, ne-am gandit sa va prezentam o reteta de file de salau la gratar.

Ingrediente:

  • 4 bucati file de salau
  • 100ml ulei
  • o lamaie
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • cimbru

Preparare:

Se spala bucatile de salau, apoi se lasa la scurs. Zeama de la o jumatate de lamaie se amesteca cu ulei si cu condimentele, dupa care se ung fileurile de salau si se lasa la marinat la rece, timp de aproximativ 30 de minute.

Dupa marinare, bucatile de peste se asaza pe gratarul bine incins, si se intorc pana se rumenesc uniform. Pestele astfel gatit se pune pe farfurie si se stropeste cu zeama de lamaie. Pentru a nu se lipi de gratar, se poate folosi o folie de aluminiu asezata pe acesta.

Fileul de salau la gratar se poate manca alaturi de cartofi natur cu patrunjel, cartofi prajiti, orez sau legume. Indiferent de garnitura aleasa, mujdeiul de usturoi nu trebuie sa lipseasca.

In cazul in care nu aveti posibilitatea de a folosi un gratar, puteti unge o tava cu putin ulei, adaugati fileurile si acoperiti tava cu hirtie de copt unsa cu unt (cu partea unsa in jos), dupa care bagati tava in cuptor, la 200ºC.

Celor ce sint la birou sau nu au timp sa gateasca, eucemananc.ro le ofera posibilitatea de a comanda online preparate de calitate de la restaurantele timisorene Amedeea, Gloria, Nora sau Seafood.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Tags: , ,